Skip navigation

Finavias webbtjänst förnyas helt den 2 juli

Article published
04.07.2013 kl 11:45
Finavias webbplatser – både www.finavia.fi och www.helsinki-vantaa.fi – förnyas helt när det gäller både funktion och utseende. Webbtjänsten har planerats så att den kan användas med alla slags enheter: smarttelefoner, surfplattor och bordsdatorer. Den separata mobila webbplatsen läggs ned. En annan betydande förbättring i webbtjänsten är den nya navigationsfunktionen. 

En unik tjänst lanseras för passagerare och andra som har ärenden på flygplatserna. Du väljer först den flygplats vars tjänster, flyg eller anvisningar du vill kontrollera. Därefter får du på en och samma webbsida de viktigaste uppgifterna om flygplatsen beroende på om du åker iväg, anländer eller skjutsar passagerare till eller från flygplatsen.

Syftet med förnyelsen är att göra det snabbare att navigera på webbplatsen, erbjuda anpassad information och överlag förbättra servicen för besökarna.

Hur hittar jag enklast information om flygen och tjänsterna?

När du matar in flightnumret på flygplatsens webbsida (t.ex. AY123) eller destinationen (t.ex. Paris) får du information om tidtabellen för det aktuella flyget, från vilken gate det avgår och andra praktiska anvisningar. Denna tjänst, Mitt flyg, söker fram just den information du vill ha.

Om du endast vill söka en specifik sak, till exempel information om hur du packar rätt, ska du använda sökfunktionen på webbplatsen. Den finns upptill i högra hörnet på ingångssidan. Det finns också ett traditionellt navigationsfält nedtill i sidfoten.

Var finns flyginformationen?

Det är fortfarande enkelt att få information om avgående och ankommande flyg i Finavias webbtjänst, även om den inte längre finns på ingångssidan. Du kommer enklast till flyginformationen genom att välja den flygplats vars uppgifter du vill kontrollera. Nedtill på flygplatsens webbsida finns en länk till de avgående och ankommande flygen.

Om du ofta söker flyginformation kan du gärna spara sidan bland dina bokmärken/favoriter i webbläsaren.

Företagskunder och aktörer inom luftfarten får information i avsnittet Finavia till din tjänst

Den som söker information om Finavias verksamhet, användning av luftrummet, C-tjänster, flyghinder, affärslokaler som hyrs ut e.d. ska välja avsnittet Finavia till din tjänst. Detta avsnitt fungerar på nästan samma sätt på den förnyade webbplatsen som tidigare.

Utveckling