Skip navigation

Spara tid för skidåkningen – ta flyget till Lappland

Article published
30.01.2013 kl 13:28
Funderar du fortfarande på hur du ska ta dig till Lappland på vintersemestern? Det finns goda flygförbindelser från Helsingfors-Vanda till flygplatserna i närheten av de stora skidcentren i Lappland.

Om du tar flyget till vintersemesterorten sparar du dyrbar tid och hinner med mer skidåkning. Till exempel tar det bara 1,5 timme att flyga till Kittilä från Helsingfors. Det går inte bara snabbt utan också smidigt att ta flyget. Under returresan kan du dra en lättnadens suck över att slippa köra den långa vägen i halt vinterföre. De flesta skidcentren i norr ligger nära en flygplats. Du kan enkelt kontrollera flygförbindelserna till flygplatserna i Lappland och tidtabellerna i Finavias ruttsökningstjänst (på engelska).

Nya flygförbindelser som tar dig till skidorterna i Mellaneuropa

Om du planerar att åka till Mellaneuropa i vinter reser du smidigt från Helsingfors-Vanda. Välj till exempel en av följande destinationer: Salzburg i Österrike, Genève i Schweiz, Hannover i Tyskland eller Milano i Italien. Förbindelserna till Europa kan du också enkelt kontrollera i Finavias ruttsökningstjänst. Kom ihåg att du enkelt kan transportera dina skidor och din snowboard som lastrumsbagage. Kontrollera med ditt flygbolag om tjänsten är avgiftsbelagd. Läs också i förväg vad det står om transport av skidvallor på flyg i packningsinstruktionerna.  

Resa