Skip navigation

Direktflyg från Helsingfors-Vanda till Chicago sommaren 2015

Article published
13.11.2014 kl 15:16
A Finnair airplane at airport.
Finnair öppnar en sommarrutt till Chicago och flyger till staden tre gånger i veckan mellan den 13 juni och 17 oktober. Flygen från Helsingfors avgår måndagar, torsdagar och lördagar.

Chicago ligger på Michigansjöns södra strand. Det är den största staden i mellanvästern och ett viktigt centrum för affärsverksamhet, fritid och kultur. Staden har 2,7 miljoner invånare och inom hela storstadsområdet bor sammanlagt över 9 miljoner människor.

Chicago är känt för sina skyskrapor, elitidrottslag, shoppingmöjligheter och sitt aktiva konst- och kulturliv.

Finnairs Chicagoflyg är en del av bolagets samarbetsprojekt kring trafik över norra Atlanten. I projektet medverkar även British Airways, Iberia, American Airlines och US Airways. Tack vare samarbetet kan resande komma till tiotals nordamerikanska städer, från Vancouver till Charlotte, med bara ett byte.

Rutten mellan Helsingfors och Chicago trafikerades tidigare av American Airlines. Chicago är ett av American Airlines flygnav, varifrån Finnairs kunder kommer vidare till flera destinationer i USA, till exempel San Francisco och Los Angeles, med codeshare-flyg.

Chicagorutten ersätter rutten till Hanoi, som Finnair trafikerat under de två senaste somrarna, i Finnairs långdistansutbud. Bland Finnairs övriga destinationer sommaren 2015 finns bland annat Aten, Dublin, Malta och Split.

Källa: Finnairs meddelande 13.11.2014

 

Resa