Skip navigation

Ska du flyga från Helsingfors den 12–16 februari? Kolla här rusningstimmar och andra tips.

Article published
11.02.2014 kl 07:04
Sky trail in a snowy forest.
Sportloven börjar i Södra Finland och det är många som ska åka på semesterresa från Helsingfors-Vanda; många åker till skidorterna i Lappland eller Mellaneuropa, söderns sol eller på stadssemester.

Förbered dig för rusning och kom i god tid till flygplatsen om ditt flyg avgår:

  • 12 februari på morgonen kl. 7-10
  • 13 februari på morgonen kl. 7-10 eller kl. 16–18
  • 14 februari på morgonen kl. 7-10 eller kl. 16–18
  • 15 februari på morgonen kl. 7-10 eller kl. 16–18
  • 16 februari på morgonen kl. 6-10.

På vår webbsida Jag åker iväg kan du enkelt kontrollera avgångstiden för ditt flyg, parkeringspriserna, lediga parkeringsplatser, incheckningstiderna, anvisningarna för säkerhetskontrollen och tjänsternas öppettider.

 Jag åker iväg från Helsingfors-Vanda

Tänk på detta när du packar skid- och snöutrustning

Ta inte med dig vallaväck eller andra vallaborttagningsmedel, skidvalla med fluor, värmare eller låsspray. De får inte medföras i flygplan. Kontrollera att inga har blivit kvar i skidpåsarna.

Nämn om du har ett lavinpaket redan när du bokar resan eller senast vid incheckningen, eftersom du ska ha tillstånd av flygbolaget för att ta med det.

Transportera lavinryggsäcken och patronerna tillsammans. Du kan antingen ta dem med som kabinbagage eller lämna in dem som lastrumsbagage. Observera att de uppblåsbara kuddarna i lavinpaketet ska ha ventiler för trycksänkning.

Packa skidor och snowboards i transportpåsar avsedda för ändamålet. Ta bort alla gamla bagagelappar och lösa remmar. Knyt ihop remmar och band så att de inte fastnar på bagagebandet.

När du återvänder från semestern

Den 17–23 februari när många återvänder från semestern kommer det att vara rusning vid bagageutlämningen. På vår webbsida Jag anländer kan du enkelt kontrollera ankomsttiden för ditt flyg, information om parkering och kollektivtrafik samt tjänsternas öppettider.

Jag anländer

Om du kommer för att hämta sportlovsresenärer på flygplatsen kan du kontrollera uppgifter om flyget samt våra parkeringsanvisningar och tjänster på vår webbsida Jag följer eller hämtar.

Jag hämtar passagerare