Skip navigation

Upp till fem miljoner passagerare hos Norwegian i Finland

Article published
17.06.2014 kl 11:00
Norwegian´s airplane ascending.
I går firade Norwegian på Helsingfors-Vanda flygplats att antalet passagerare hos bolaget översteg fem miljoner i Finland. Norwegian inledde flyg från Helsingfors 2010 och har därefter i jämn takt lanserat nya flygrutter. För närvarande har bolaget 37 rutter från Finland till andra länder.

Norwegians verksamhetsställe i Helsingfors öppnades 2011 och för tillfället flyger bolaget från Helsingfors till sammanlagt 37 olika destinationer. Från Helsingfors flyger Norwegian till 28 destinationer utomlands och fyra destinationer i Finland.

Till fritidspassagerare och affärspassagerare erbjuder Norwegian, utöver direktflyg från Finland, långdistansflyg till USA och Thailand via Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

– Norwegian har fått ett positivt mottagande i Finland och vi har nu en etablerad ställning på den finska marknaden. Jag är tacksam för alla finländska kunder som flyger med Norwegian och uppskattar vårt ruttnätverk, våra förmånliga flygpriser samt vår flygplansflotta som hör till de modernaste och miljövänligaste flottorna i Europa, säger Bjørn Kjos, VD för Norwegian.

– Vi är väldigt glada över Norwegians etablering i Finland och bolagets ruttnätverk. Norwegians direktflyg till många populära destinationer och förmånliga priser har fått erkännande av de finländska kunderna, säger direktör Joni Sundelin på Finavia.

Ytterligare information:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Communications Manager, telefon +46 709 89 05 18
Tarja Valde-Brown, telefon +358 40 545 6163

Resa