Skip navigation

Än är det inte för sent att boka en julresa

Article published
23.11.2015 kl 07:00
Det är populärt att resa bort till jul och nyår. Resebyrån Tjäreborg skriver i sitt meddelande att 90 procent av resorna under jul och nyår är sålda. De populäraste semesterdestinationerna är Kanarieöarna och Thailand, precis som förra vintern.

Än är det dock inte för sent att boka en julresa, om man vill undvika julstressen.

Det finns fortfarande plats på charterflygen som avgår från Helsingfors till Gran Canaria och Teneriffa till jul. Det finns också ströplatser kvar på flyg till Thailand, Gambia samt Goa i Indien.

Från Kuopio, Vasa och Åbo kan man åka charter direkt till Gran Canaria eller Teneriffa till jul.

Över 60 procent av Tjäreborgs resor under jul och nyår går till Kanarieöarna. Populärast av öarna är Gran Canaria och Teneriffa är tvåa.

Av alla julresor som säljs går 15 procent till Thailand, i huvudsak Phuket, Krabi och semesterorter i centrala Thailand.

– Vi har sålt 5 procent fler jul- och nyårsresor än under motsvarande period i fjol. Allt fler finländare vill fira jul i värmen. Barnfamiljer utnyttjar skolornas jullov och barnen slipper be om extra ledighet från skolan, säger Regina Sippel, VD för Tjäreborg.

Allt fler finländare vill också välkomna det nya året i någon av storstäderna ute i Europa, och än finns det gott om hotell + flyg-paket för den som vill åka på en stadssemester.

Sök flygförbindelser från Finland

Källa: Tjäreborgs meddelande 10.11.2015

Resa