Skip navigation

De bästa rundresorna i Insjöfinland

Article published
05.02.2015 kl 12:31
Lakeland Routes riktar sig till finländska och internationella resenärer som vill resa runt på egen hand.

Alla rundresor har ett eget tema och vi utlovar Helsingfors och Insjöfinlands bästa bastu-, kultur-, mat-, familje- och naturresmål. Resorna har planerats av lokala researrangörer. Nedan presenteras fyra rundresor, var och en 1 300–1 400 km.

För kulturvänner

Rundresan Helsingfors och Insjöfinland för kulturvänner är planerad för dig, som vill möta lokalbefolkningen, är intresserad av lokala levnadsvanor, kultur och historia samt kulturella platser och evenemang. Om du värdesätter hög kvalitet, det som är äkta och personligt, vackra landskap, lokala maträtter och specialiteter samt god service är denna resa som gjord för dig! Rundresan är 1 300 km och går från Helsingfors via Kouvola, S:t Michel, Nyslott, Jyväskylä, Tammerfors och sedan tillbaka till Helsingfors.

För bastuvänner

Rundresan Helsingfors och Insjöfinland för bastuvänner är planerad för dig, som är intresserad av äkta finsk bastukultur och dess traditioner. Vi har sammanställt en rundresa där du kan besöka olika slags bastur som är öppna för allmänheten och som du kan boka för dig och ditt sällskap i Helsingfors och Insjöfinland. Rundresan är 1 250 km och går från Helsingfors via Kouvola, S:t Michel, Nyslott, Jyväskylä, Tammerfors och sedan tillbaka till Helsingfors. Under resan får du ta del av stora bastur, små bastur, rökbastur, mossbastur (sammalsaunoja) och traditionella bastur.

För naturvänner

Rundresan Helsingfors och Insjöfinland för naturvänner är planerad för dig, som är intresserad av att röra dig i naturen, vacker natur, nationalparker och en aktiv semester mitt i naturen. Om du värdesätter en unik och ren insjönatur och söker oförglömliga upplevelser är den här resan som gjord för dig! Rundresan är cirka 1 250 km. Resan går från Helsingfors via Kouvola, S:t Michel, Nyslott, Jyväskylä, Tammerfors och sedan tillbaka till Helsingfors.

För familjer

Rundresan Helsingfors och Insjöfinland för familjer är planerad för dig, som vill resa med familjen och besöka familjens drömresmål. Vacker natur, trygghet, mångsidig tjänster och besöksmål garanterar en lyckad semester för hela familjen. På den här rundresan finns det nöjesparker, djurparker, lämpliga hotell och restauranger för familjer. Rundresan är cirka 1 250 km och går från Helsingfors via Kouvola, S:t Michel, Nyslott, Jyväskylä, Tammerfors och sedan tillbaka till Helsingfors.

Mer information och kartor över de fyra rundresorna finns på visitmikkeli.fi.

Rundresorna är planerade i samarbete med researrangörer i Helsingfors, Kouvola, S:t Michel, Nyslott, Jyväskylä och Tammerfors. Centralen för turistfrämjande (CTF) har också deltagit i planeringen och kommunikationen.

Källa och bild: visitmikkeli.fi

 

Resa