Skip navigation

Tips på förmånlig semester i London

Article published
29.12.2015 kl 07:00
London är känd för att vara en dyr stad. Men det finns mycket man kan göra i London helt gratis, eller åtminstone för en billig peng. Nedan får du tips på en förmånlig semester i London.

1. Museer

Det är gratis att gå på museum i London. Du kan se Rosettastenen på British Museum och målningar av Van Gogh, Caravaggio och Van Eyck på National Gallery eller hämta inspiration från modern och samtida konst på Tate Modern utan att behöva betala en enda cent.

2. Stadscyklar

Världens äldsta tunnelbana, the Tube, är visserligen en upplevelse i sig, men den som håller hårt i pengarna vet bättre: I London kan man hoppa på en stadscykel var som helst och cykla så mycket man vill i 24 timmar för två pund. I South Bank håller du koll på klockan med hjälp av Big Ben. Om du råkar tappa bort dig kan du spana efter det 135 meter höga pariserhjulet London Eye för att hitta rätt riktning.

3. Teater

Globe Theater, som ursprungligen byggdes av Shakespeares teatersällskap Lord Chamberlain’s Men, erbjuder ståplatser på sina föreställningar för endast fem pund. Dessa påstås inte enbart vara teaterns förmånligaste platser, utan även de bästa.

4. Shopping

Den som söker något trendigt och förmånligt, men lite annorlunda kan gärna satsa på den irländska modekedjan Primark. Exempelvis Primark på Oxford Street har ett enormt utbud av trendiga kläder till billiga priser.

5. Street Food

Om du börjar bli sugen på Fish and Chips, dvs. fisk som doppats i frityrsmet och friterats samt pommes frites, ska du besöka Camden Lock Market. Där hittar du delikatesser från världens alla kök för cirka fem pund per portion.

Källa: Ebookers meddelande 17.12.2015

Resa