Skip navigation

Ändringar i Finnairs inrikesflyg i februari-mars

Article published
10.02.2016 kl 07:00
An finnair airplane taking off during winter.
I januari-februari blev Finnair på grund av pilotbristen tvunget att ställa in flera flyg som drivs av dess närstående bolag Norra. Finnair gör ändringar i sitt trafikprogram också i februari-mars för att säkerställa att de inhemska förbindelserna fungerar.

I april återgår bolaget normalt till sommarens tidtabell. Bakom pilotbristen ligger en betydligt större än väntat mängd sjukdomsfall under vinterns förkylningsperiod och att piloterna övergått från Norra till Finnair. Norra har redan rekryterat nya trafikflygare och utbildar dem för närvarande i bolagets egna flygplan.

Finnair ställer in en del av flygen och passagerarna styrs till Finnairs andra flygturer. En del av flygen flygs med större flygplan. Finnair informerar kunderna om ändrade flyg per textmeddelande. Mer information om de inställda flygen finns på Finnairs webbplats.

Man har eftersträvat att göra ändringarna så att sportlovsresenärernas flyg i olika regioner säkerställs, och genom att använda större flygplan tryggas passagerare från inställda flyg en plats från grannflygplatser.

Resa