Skip to main content

Norwegian: Städer är höstlovets favoritresmål

Published
14.10.2016 kl 09:00
Flygbolaget Norwegian har tagit reda på de populäraste resmålen för höstlovsveckan. På första plats kommer London, som alltid erbjuder nya upplevelser. De spanska resmålens popularitet är fortsatt hög på listan över flygbolagets populäraste destinationer även denna höst.

Norwegians populäraste resmål för höstlovsveckan (vecka 42) i år är London – en klassiker och bestående favorit bland stadsresorna. Senare i år, i början av december, kommer Norwegian även att börja trafikera mellan Rovaniemi och London.

– London erbjuder alltid något nytt att uppleva och inspirationskällor. Där kan man bekanta sig med de senaste trenderna, allt från mattrender till nya vindar inom mode. När man lärt känna kärncentrum lönar det sig att besöka områdena omkring centrum. I dessa finns intressanta stadsdelar och till exempel många etniska restauranger, tipsar Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Resmålen i Spanien har år efter år funnits med på listan över Norwegians favoritresmål för flyg från Finland. I år finns till och med fyra destinationer i Spanien med på listan över höstlovsveckans populäraste resmål: Malaga, Alicante, Barcelona och Palma de Mallorca.

– Efter sommarens strandsemestrar ser det ut som att många vill tillbringa höstlovet i städerna. De fem populäraste destinationerna för höstlovsveckan är stadsresmål och fyra av dem ligger i Spanien. Spanska städer erbjuder möjligheter till en elegant, men avkopplande stadssemester, säger Holmbergh Jacobsson.

Utöver rutterna mellan destinationerna i Spanien och Europa erbjuder Norwegian därtill flyg inom Spanien och flyg från Spanien till USA.

Norwegian har över 30 direkta destinationer i Europa med flyg från Finland. Senare på hösten startar även rutten mellan Helsingfors och Dubai som öppnades förra vintern och vann då stor popularitet. Norwegian flyger under vintern dagligen mellan Helsingfors och Dubai.

Sök flygförbindelser och tidtabeller

Källa: Norwegians meddelande 12.10.2016

Resa