Skip navigation

Fotoutställning ”Mitt Finland” på Karleby-Jakobstad flygplats

Article published
11.01.2017 kl 10:17
Fotoutställningen ”Mitt Finland” visas på Karleby-Jakobstad flygplats till och med den 21 januari 2017. Utställningen är öppen för alla som besöker flygplatsen.

Temat för fotografierna är ”Mitt Finland” och utställningen ingår i den riksomfattande serien av olika evenemang kring temat Finland 100 år. De utställda verken tar fasta på Finlands historia och tidens gång.

”Mitt Finland” omfattar tolv fotoverk av de studerande i gruppen VAP16 vid Mellersta Österbottens folkhögskola. Utställningen är gruppens gemensamma examensarbete. Fotograferna har tillsammans valt temat för utställningen och skapat bilder med en liten ”twist” som förhoppningsvis kommer fram i deras alster.

Utställningen visas på flygplatser eftersom gruppen vill visa bilderna på ställen där människor rör sig.

På Karleby-Jakobstad flygplats kan fotona beskådas av alla som besöker flygplatsen. Sedan åker utställningen vidare till Uleåborgs flygplats där den visas vid gaterna från och med den 23 januari.

VAP16 (eller Grundkurs i fotografering 2016) har det senaste året tillägnat sig fotograferingens grunder under ledning av Jari Eklund och Samppa Toivonen vid Mellersta Österbottens folkhögskola i Kelviå. Utbildningsarrangör är Kpedu.

Studerande på kursen VAP16: Heli Aro, John Hagnäs, Niina Heikkinen, Satu Kangas-Viljamäki, Malla Kullas, Sampsa Köykkä, Anne Lampela, Elina Leskinen, Mikko Lento, Merja Nurmi, Riia Onjukka och Noora Perätalo.

Utställningen finns på Facebook på minunsuomeni-valokuvanäyttely

Ta del av flygplatsens öppettider och tjänster.

Resa