Skip navigation

Ett nytt barkafé öppnas på Mariehamns flygplats

Article published
09.03.2018 kl 09:32
60 North Bar & Cafe Maarianhaminassa
Från och med fredag eftermiddag den 9 mars 2018 betjänas flygpassagerarna på Finavias flygplats i Mariehamn av ett nytt barkafé, då 60 North Bar & Cafe öppnar sin nya lokal i gateområdet.

Populära 60 North Bar & Cafe utökar sin verksamhet till gateområdet för avgående flyg i terminalen. Företaget har sedan tidigare ett barkafé som ligger på terminalens andra plan före säkerhetskontrollen. Verksamheten där fortsätter som vanligt.

Finavia har en lång tradition av att utveckla en smidig avresa och kundupplevelse. Det är fantastiskt att vi nu får en ny servering till vår flygplats. Tack vare detta kan vi erbjuda avgående flygpassagerare kafétjänster ända fram till avgångsgaten. Det lär även uppmuntra passagerarna att passera säkerhetskontrollen tidigare och därmed bidra till en behaglig väntan på avresa utan att känna stress, säger Finavias flygplatschef i Mariehamn Tanja Sabel.    

Båda kaféerna erbjuder en fin utsikt över rullbanan. Vid fint väder och på sommaren har barkaféet på den allmänna sidan dessutom tillgång till en takterrass.

60 Bar and Cafe Maarianhamina annos

På båda våra kaféer erbjuder vi egentillverkade bakverk och smörgåsar att avnjuta med specialkaffe eller te. Hos oss kan passagerarna givetvis också njuta av förfriskningar, öl eller varför inte ett glas vin. På barkaféet på den allmänna sidan serveras lunch klockan 11.00–14.00 samt en bistromeny under våra övriga öppettider, berättar restaurangchef Jeanette Helgas om utbudet.

Gateområdets nya 60 North Bar & Cafe Airside betjänar passagerarna på väg till Åbo och Helsingfors med triangelflyget på vardagsförmiddagar, avgående passagerare till Stockholm på eftermiddagen och passagerarna till Helsingfors på kvällen. Det går också bra att köpa med sig särskilt förpackade produkter i gateområdet och ta med sig dem på flyget.

60 Bar and Cafe Maarianhamina pöytä

60 North Bar & Cafe på den allmänna sidan har öppet för alla besökande till Mariehamns flygplats måndag till fredag klockan 11.00–19.30 och söndagar klockan 16.00–19.30. Menyn finns att titta på i förväg på 60 North Bar & Cafes webbplats och Facebooksida.

Finavias flygplats i Mariehamn besöktes av totalt 61 568 passagerare år 2017, vilket var drygt tre procent mer än år 2016. Antalet inrikespassagerare, som utgjorde cirka 69 procent av alla passagerare, minskade med en knapp procent på ett år. Däremot ökade antalet passagerare inom den internationella reguljära flygtrafiken med över 14 procent från år 2016.

 

Resa