Hoppa över navigering

Parkeringshuset P1/P2 vid Helsingfors-Vanda pensioneras i januari 2019 – var ska man lämna bilen när man kommer till flygplatsen?

Article published
12.10.2018 kl 10:45
Det gamla parkeringshuset P1/P2 betjänar resenärerna fram till den 7 januari 2019 innan det är dags att lämna plats åt ett nytt. Vi får försöka klara oss i ett par år, tills det nya parkeringshuset blir klart. Kontrollera här hur du ska parkera under ombyggnationen.

 

Helsingfors-Vandas utvecklingsprogram når nu snart en punkt där man inte längre bara bygger nytt, utan måste ta bort gammalt för att ge plats åt det nya. 29 år och 13 miljoner parkerade bilar är en imponerande prestation för ett parkeringshus. Därmed når parkeringshuset P1/P2, beläget framför terminal 2, pensionsåldern i januari 2019.

Från och med början av januari ska bilen lämnas på någon av de andra parkeringarna på flygplatsen. Att parkera bilen kommer att kräva tålamod i ett par års tid, tills det nya parkeringshuset blir klart och det återigen blir möjligt att parkera närmare terminalen. Vi gör dock allt för att det ska vara så smidigt som möjligt att parkera även under ombyggnationen.

 

P1/P2 remontti

P3 och P5 närmast terminalerna i fortsättningen

De parkeringshus som ligger närmast terminalerna är P3 och P5. Även utomhusparkeringarna P4A och P4B betjänar kunderna som vanligt. Vänligen tänk på att komma till flygplatsen tillräckligt tidigt för att säkert hinna ta dig från parkeringen till rätt terminal i tid.

Parkeringshuset P3 ligger utanför terminal T1. Avståndet mellan P3 och terminal 2 är cirka 300 meter. Gatuplanet på parkeringshuset P3 blir en så kallad Premiumparkering med egna in- och utfarter för att garantera smidigheten. Premiumparkeringen kommer att finnas kvar när parkeringshuset P1/P2 stängs. Parkeringen betjänar främst passagerare som vill kunna parkera snabbt och smidigt.

Snabbparkeringen flyttas från sin nuvarande plats till infartsplanet i parkeringshuset P3.

Även Helsingfors-Vandas nyaste parkeringshus P5 ligger cirka 300 meter från terminal T2 och cirka 250 meter från terminal T1.

 

Förhandsboka parkeringen

Det är alltid bra att förhandsboka parkeringen på flygplatsen för att garanterat få en parkeringsplats där du vill. Genom att boka tidigt kan du dessutom spara pengar.

Även i januari kan du ta bilen till rampen framför avgångshallen i T2 för att släppa av avgående passagerare. Här kan du däremot inte parkera i fortsättningen heller, utan rampen är avsedd för att släppa av passagerare. Även taxibilarna släpper fortfarande av sina passagerare på samma ställe.

Taxistationerna och busshållplatserna blir kvar på sina nuvarande platser vid planet för ankommande flyg utanför terminalerna 1 och 2.

Läs mer om parkering på Helsingfors-Vanda här

T2 Boilerplate Svenska
Resa