Hoppa över navigering

För höst- och sportlovsfirare erbjuder Finavias flygplatser nästan 100 destinationer runt om i världen

Pressmeddelande
Article published
31.08.2021 kl 08:51
Helsinki Airport and Finnair plane
Resa
Förutom populära semesterdestinationer kommer det att finnas tio nya rutter som öppnas för vintersäsongen 2021–2022.

Vi ser fram emot hösten och vintern, eftersom passagerarna kommer åter att ha tillgång till intressanta destinationer och nya flygförbindelser, säger Petri Vuori, ansvarig chef för Finavias ruttutveckling.

I takt med att vaccineringstäckningen ökar öppnas och underlättas turismen i alla europeiska länder.

Du kan resa fritt till de flesta europeiska länder så länge du har ett vaccinationsintyg. Det är dock alltid tillrådligt att kontrollera ankomstinstruktionerna i destinationslandet innan du reser. Att återvända till Finland har också underlättats, eftersom passagerare som fått en komplett vaccinserie enkelt kan ta sig till Finland från andra EU-länder utan karantän eller coronavirustester, säger Vuori.

Brett utbud av flyg till semesterdestinationer

Under vintersäsongen erbjuder Helsingfors-Vanda cirka 90 direktflyg till internationella destinationer som Paris, Barcelona, Dubai och Los Angeles.

Air France och Ryanair är de nya flygbolagen som flyger till Helsingfors-Vanda flygplats under vintersäsongen. Air France flyger från Helsingfors till Paris. Ryanair kommer å sin sida att erbjuda sju nya destinationer från Helsingfors-Vanda flygplats till Bryssel, London, Milano, Paris, Kaunas, Poznan och Warszawa.

Av de välbekanta flygbolagen har Finnair meddelat att de kommer att flyga från Helsingfors-Vanda till cirka 70 destinationer under vintersäsongen. Bolaget säger att det har ökat direktflygen till Kanarieöarna, Thailand och Miami och kommer att starta flygningar till Singapore i oktober.

Även nätverksflygplatserna har goda förbindelser till internationella och inhemska destinationer. Till exempel erbjuder Åbo flygplats direktflyg till Riga, Stockholm, Krakow, Skopje, Larnaca och Gdansk.

Lappland är fortfarande populärt bland flygpassagerare i vinter

Du kan snabbt och enkelt ta dig till den glittrande skaren i norr genom att flyga till flygplatserna i Rovaniemi, Ivalo, Kittilä och Kuusamo, säger Vuori.

För första gången öppnar Air France en direktrutt från Paris till Rovaniemi flygplats. Det finns också direktflyg från Rovaniemi flygplats till Düsseldorf och London, och från mitten av december till Istanbul.

Internationella researrangörer planerar att till exempel ta med turister till Lappland från Storbritannien. Charterflyg väntas anlända till flygplatserna i Rovaniemi, Kittilä, Ivalo och Kuusamo. Uppgifterna är fortfarande mycket preliminära och kommer att revideras i december.

Flygbolagen kan fortfarande göra ändringar i flygningarna för den kommande vintersäsongen 2021–2022.