Ohita navigaatio

Syys- ja talvilomalaisille tarjolla Finavian lentoasemilta liki sata lentokohdetta ympäri maailman

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
31.08.2021 klo 08:51
Helsinki Airport and Finnair plane
Matkustus
Suosittujen lomakohteiden lisäksi luvassa on kymmenen uutta reittiavausta talvikaudelle 2021–2022.

Odotamme innolla syksyä ja talvea, sillä mielenkiintoiset kohteet ja uudet lentoyhteydet ovat taas matkustajien saatavilla, sanoo lentoasemayhtiö Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

Rokotuskattavuuden lisääntyessä matkailu on avautumassa ja helpottumassa kaikissa Euroopan maissa.

Useimpiin Euroopan maihin voi matkustaa vapaasti, kunhan on mukana rokotustodistus. Kohdemaan maahantulon ohjeet on kuitenkin aina syytä tarkistaa ennen matkalle lähtöä. Myös Suomeen palaaminen on helpottunut, sillä täyden rokotesarjan saaneet matkustajat pääsevät EU-maista Suomeen helposti ilman karanteenia tai koronatestejä, Vuori kertoo.

Laaja valikoima lentoja lomalaisten suosikkikohteisiin

Helsinki-Vantaan lentoasemalta on talvikaudella noin 90 suoraa lentoa kansainvälisiin kohteisiin kuten Pariisiin, Barcelonaan, Dubaihin ja Los Angelesiin.

Uusina lentoyhtiöinä talvikaudella operoivat Helsinki-Vantaalle Air France ja Ryanair. Air France lentää Helsingistä Pariisiin. Ryanair puolestaan tarjoaa seitsemän uutta lentokohdetta Helsinki-Vantaalta Brysseliin, Lontooseen, Milanoon, Pariisiin, Kaunakseen, Poznaniin ja Varsovaan.

Tutuista lentoyhtiöistä Finnair on ilmoittanut lentävänsä Helsinki-Vantaalta noin 70 kohteeseen talvikauden aikana. Yhtiö kertoo lisänneensä suoria lentoja muun muassa Kanariansaarille, Thaimaahan ja Miamiin ja aloittavansa lokakuussa lennot Singaporeen.

Myös verkostolentoasemilta on hyvät yhteydet kansainvälisiin ja kotimaan kohteisiin. Esimerkiksi Turun lentoasemalta lennetään suoraan Riikaan, Tukholmaan, Krakovaan, Skopjeen, Larnacaan ja Gdanskiin.

Lappi on tänäkin talvena lentomatkustajien suosiossa

Pohjoisen hohtaville hangille pääsee nopeasti ja vaivattomasti lentämällä Rovaniemen, Ivalon, Kittilän ja Kuusamon lentoasemille, sanoo Vuori.

Air France avaa ensimmäistä kertaa suoran reittiyhteyden Pariisista Rovaniemen lentoasemalle. Rovaniemen lentoasemalta on myös suorat reittilennot Düsseldorfiin ja Lontooseen sekä joulukuun puolesta välistä alkaen Istanbuliin.

Kansainväliset matkanjärjestäjät suunnittelevat tuovansa turisteja Lappiin esimerkiksi Isosta-Britanniasta. Charter-lentoja olisi näillä näkymin tulossa Rovaniemen, Kittilän, Ivalon ja Kuusamon lentoasemille. Tiedot ovat vielä hyvin alustavia ja ne tarkentuvat joulukuussa.

Lentoyhtiöt voivat vielä tehdä muutoksia tulevan talvikauden 2021–2022 lentoihin.