Hoppa över navigering

Kafé Riipisen Riistaherkut öppnar på Kuusamos flygplats

Article published
26.05.2021 kl 10:01
Kuusamon lentoaseman kyltti
Resa
Riipisen Riistaherkut som erbjuder färskt bröd, förfriskningar och livsmedel öppnar ett kafé i gateområdet på Kuusamos flygplats den 1 juni 2021. Kaféet betjänar alla avgående flygpassagerare året runt.

Förutom produkter tillagade av lokala livsmedel finns även souvenirer och kosmetika från Lappland i utbudet.

− Vi är verkligen glada över att kunna förbättra vår servicenivå med det nya kaféet och butiken. Jag är särskilt glad över möjligheten att samarbeta med en lokal aktör. Nu ”syns och luktar Riipisen Riistaherkut” också på Kuusamos flygplats, kommenterar Kuusamos flygplatschef Sari Päivärinta från Finavia.

Historien om Riipisen Riistaherkut började år 1989 med en liten köttaffär i centrum av Kuusamo. Det första Riipisen Riistakaféet och -butiken öppnade i Ruka tre år senare. År 2007 öppnades den första Riista- och souvenirbutiken i Kuusamo och den senaste öppnades för mer än ett år sedan i köpcentret Tripla i Helsingfors. 2015 utökade man verksamheten med den första egna livsmedelsfabriken som producerar bland annat bärgelé, -sylt, -sirap och såser av rena, naturliga ingredienser.

Riipisen Riistaherkuts Mikael Riipinen är också nöjd över att det nya kaféet öppnar på Kuusamos flygplats.

− Vi är mycket nöjda över att vi fick möjligheten att öppna ett kafé för att betjäna de avgående passagerarna. Större delen av vårt sortiment består av finländska produkter, eller egentligen produkter från Kuusamo, som det är ett nöje att erbjuda passagerare som besöker området kring Kuusamo, säger Riipinen.

Större delen av de läckra färskprodukterna tillverkas på plats. Livsmedlen som är till försäljning, såsom kött- och fiskprodukter, sylt och såser, produceras till stor del av Riipisen Riistaherkut. Produktsortimentet är utformat för att locka både inhemska och internationella passagerare. Det finns också lokala hantverk till salu, som erbjuder vackra och unika souvenirer att ta med hem. Det finns också produkter tillgängliga från Riipisen Riistaherkuts eget destilleri.

− När antalet passagerare ökar från nuvarande nivå kan vi fortsätta våra planer på att utöka livsmedelssidan. Vi ser också fram emot att få ut våra första produkter från vårt Finnish Distillery-destilleri i höst, fortsätter Riipinen.

Kolla öppettider och plats för kaféet på flygplatsen.