Hoppa över navigering

Helsingfors-Vanda flygplats bygger en restaurangvärld på över 1 000 kvadratmeter

Article published
30.08.2022 kl 08:25
Matkustajat ravintolassa
Resa
Finavia investerar i en ny restaurangvärld på Helsingfors-Vanda gateområde i samarbete med den ledande restaurangserviceproducenten Select Service Partner (SSP).

Restaurangvärlden lanserar på Helsingfors-Vanda flygplats sex nya restauranger, som är färdiga i mars 2023.

Våra passagerare uppskattar att det finns ett brett restaurangutbud dygnet runt. Vårt mål är att restaurangvärlden ska öka utbudet av varm mat och ha ett brett utbud av take away-produkter, säger Nora Immonen, Finavias affärschef på Helsingfors-Vanda flygplats.

Öppnandet av restaurangvärlden skapar cirka 40 nya arbetsplatser. Det kommer att uppstå närmare 400 nya kundplatser i gateområdet.

Investeringar i sektorn för mat och drycker är en del av en mer omfattande kommersiell reform av flygplatsens gateområde. Bland restaurangkoncepten finns till och med helt nya lanseringar i Finland, säger Immonen.

Select Service Partner Finland har under flera årtionden producerat restaurangtjänster på Helsingfors-Vanda flygplats.

Vi är mycket entusiastiska över denna möjlighet att utveckla flygplatsens kundupplevelse och kundservice tillsammans med Finavia. Konceptet för restaurangvärlden har valts ut noggrant för att ge mervärde åt flygpassagerarna och urvalet omfattar ett brett utbud av smaker från hela världen, säger Elena Heiska, vd för Select Service Partner Finland.

SSP:s kärnvärderingar i allt vi gör är ansvar och inhemskt ursprung, och den kommande restaurangvärlden utgör inget undantag från detta: största delen av den mat vi serverar tillverkas i vårt eget kök och i vårt bageri på flygplatsen, som hantverk av förstklassiga råvaror.

De nya restaurangerna offentliggörs i september–oktober 2022.