Hoppa över navigering

Shoppingkorridoren i det bekanta gateområdet förnyas – Balmuir och Marimekko öppnar butiker på Helsingfors-Vanda

Article published
02.06.2022 kl 13:36
Balmuirin uusi liike Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Resa
Med Finavias omfattande utvecklingsprogram förnyas det kommersiella utbudet på gateområdet på Helsingfors-Vanda under sommaren och hösten.

Bland de nya butikerna finns de inhemska varumärkena Balmuir och Marimekko.

– De varumärken som finns representerade på Helsingfors-Vanda flygplats fungerar som visitkort för Finland och finsk design, till och med för den finländska livsstilen. Vi tror att passagerarna är glada över vårt nya utbud, säger Nora Immonen, Finavias affärschef på Helsingfors-Vanda flygplats.

Utöver Balmuir och Marimekko öppnades vid månadsskiftet maj–juni kiosken WHSmith och valutaväxlingstjänsten FOREX på gateområdet. Modebutikerna AERA Woman och AERA Man öppnar i juni framför gaterna 27 och 28.

Dessutom väntar man ivrigt på en Duty Free-butik med en yta på nästan 1 500 kvadratmeter.

– Det framgångsrika partnerskapet mellan Finavia och Dufry kommer att fortsätta eftersom vi kom överens om ett betydande förlängningsavtal i början av 2022. Detta innebär att vi kan öppna Europas finaste Duty Free-butik på Helsingfors-Vanda i oktober, säger Immonen.

Alla som reser via Helsingfors-Vanda kan shoppa i Duty Free-butikerna.

Satsning på brett restaurangkoncept

– I fortsättningen utvecklar vi särskilt mat- och dryckessidan på Helsingfors-Vanda, och det kommer att göras betydande investeringar bland annat i den nya restaurangvärlden, som färdigställs på gateområdet nästa år, berättar Immonen.

Finavia öppnade nyligen sex nya restauranger i ankomsthallen på Helsingfors-Vanda flygplats, som är tillgängliga för alla besökare på flygplatsen. Det gateområde som nu förnyas får ett nytt cafékoncept, Kaffet Helsinki.

– Våra flygpassagerare uppskattar det breda, högkvalitativa och snabba restaurangutbudet. Vårt mål är att erbjuda passagerarna produkter som lätt kan tas med på resan, men också möjligheter att samlas kring god mat och goda drycker, säger Immonen.

Läs mer:

En ny restaurangvärld öppnades – smaker från sex kök

Finavia och Dufry förlänger sitt avtal

Butiker och restauranger på Helsingfors-Vanda