Hoppa över navigering

Wizz Air har öppnat en ny förbindelse från Åbo till Rom

Article published
27.09.2022 kl 10:31
Wizz Airin lentokone asematasolla lähdössä Roomaan
Destinationer
Flygbolaget Wizz Air upprättade en ny förbindelse mellan Åbo och Italiens huvudstad Rom 26.9.2022. Direktflyg kommer att trafikeras två gånger i veckan under hela året.

Den nya förbindelsen från Åbo är den historiska första reguljärflyget från Finavias nätverksstation till Rom.

– Wizz Airs nya anslutning till Rom är ett bra komplement till Åbo flygplats direkta ruttval! Vi hoppas att resenärerna i Åbo med omnejd tar denna direkta anslutning till Italiens historiska huvudstad som sin egen, gläds Petri Vuori, Finavias chef för linjeutveckling.

– Öppnandet av flygförbindelsen till Rom är på många sätt relevant för Åbo. Det öppnar upp nya turistmål för både finländare och italienare och underlättar arbetstagarnas rörlighet mellan regionerna. Vi hoppas på en hög fyllnadsgrad, eftersom vi kommer att fortsätta att hålla kontakterna på en bra nivå. Samarbetet mellan Åbo och Wizz Air har varit framgångsrikt länge, säger Niko Kyynäräinen, försörjningschef för Åbo stad.

Förutom Rom flyger Wizz Air från Åbo flygplats till Gdansk, Polen och Skopje, Nordmakedonien. Anslutningen till Gdansk går fem gånger i veckan under hela året, och i december dagligen. Flyg till Skopje har för närvarande uppehåll, men kommer att återupptas två gånger i veckan från slutet av mars 2023.