Hoppa över navigering

En efterlängtad rutt öppnades på Uleåborgs flygplats – Lufthansa flyger nu till München två gånger i veckan

Article published
19.12.2023 kl 15:00
Lufthansa Oulu
Destinationer
Lördagen den 16 december firades öppnandet av Lufthansas nya flygrutt till München på Finavias flygplats i Uleåborg. Den efterlängtade rutten togs emot i en glad stämning.

Lufthansa öppnade en direkt ruttförbindelse från Uleåborgs flygplats till München, Tyskland, den 16 december 2023. Den första flygningen möttes på flygplatsen av julservering, en applåderande publik och ett framträdande av en av de bästa luftgitarristerna i världen.

Rutten flygs två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar, fram till den 30 mars 2024. Flyg kan nu bokas på Lufthansa webbplats.

– Denna rutt har varit efterlängtad och dess öppnande är goda nyheter för både vår flygplats och hela Uleåborgsregionen. Münchens flygplats är en knutpunkt för flygtrafiken som erbjuder omfattande fortsatta förbindelser runt världen. München är också ett nav för affärslivet, så förutom för fritidsresande är förbindelsen mycket viktig för lokala företag. Vi arbetar aktivt för att utveckla Finlands tillgänglighet, och rutten hjälper till med detta, säger Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

Lufthansan reittiavajaiset Oulun lentoasemalla, kuvassa lentokoneen crew poseeraa

Bild: Besättningen på första flyget och Lufthansas försäljningschef Patrick Borg Hedley.

Lufthansan reittiavajaiset Oulun lentoasemalla, kuvassa ryhmä ihmisiä poseeraa

Bild: Finavias Petri Vuori, Uleåborgs stads styrelseordförande Mirja Vehkaperä, Lufthansas Patrick Borg Hedley och Visit Oulus VD Yrjötapio Kivisaari klippte det ceremoniella bandet.

Lufthansan reittiavajaiset Oulun lentoasemalla, kuvassa Finavian Petri Vuori puhumassa

Bild: Finavias Petri Vuori talar till publiken.

Lufthansan lentokone Oulussa. Crew heiluttaa ikkunasta Suomen ja Saksan lippuja

Bild: Det viftades med Finlands och Tysklands flaggor när det första flyget anlände.

Lufthansan reittiavajaiset Oulun lentoasemalla, kuvassa ilmakitaristi esiintymässä

Bild: luftgitarristen Aapo "The Angus" Rautio uppträdde för en publik som kommit från Tyskland.

Lufthansa-koncernen erbjuder omfattande förbindelser från Finland till världen

Denna vinter flyger Lufthansa till München också från Kittilä och Helsingfors-Vanda. Dessutom flyger bolaget till Frankfurt från Kuusamo, Ivalo och Helsingfors-Vanda flygplatser.

Lufthansas koncernmedlemmar Eurowings, Austrian Airlines och Edelweiss Air öppnar också nya rutter till Finavias flygplatser för vintern. I december–januari öppnar Eurowings rutter från Rovaniemi till Berlin samt från Ivalo och Kuusamo till Düsseldorf. Bolaget fortsätter dessutom med sina rutter från Rovaniemi och Kittilä flygplatser till Düsseldorf, som de opererade förra vintern, samt sina flyg från Helsingfors-Vanda till Berlin, som flygs året om.

Austrian började däremot flyga från Rovaniemi till Wien i början av december. Edelweiss Air öppnar för sin sida nya rutter från Zürich till Kuusamo och Ivalo på vintern 2024.

Bilder: Marko Sulonen / Business Oulu.

Läs mer:

Flyglista: Till dessa destinationer går direktflyg från Finavias flygplatser under vintersäsongen 2023–2024.