Ohita navigaatio

Kauan odotettu reitti avautui Oulun lentoasemalle – Lufthansa lentää nyt Müncheniin kahdesti viikossa

Artikkeli julkaistu
19.12.2023 klo 15:00
Lufthansa Oulu
Reitit & Kohteet
Finavian Oulun lentoasemalla juhlittiin lauantaina 16. joulukuuta lentoyhtiö Lufthansan uutta reittiavausta Müncheniin. Alueelle pitkään toivottu reitti otettiin vastaan hilpeissä tunnelmissa.

Lufthansa avasi suoran reittiyhteyden Oulusta Müncheniin, Saksaan, 16. joulukuuta 2023. Ensilentoa oli lentoasemalla vastassa jouluiset tarjoilut, taputtava yleisö sekä esitys lajinsa parhaimpiin kuuluvalta ilmakitaristilta.

Reittiä lennetään kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja lauantaisin, 30. maaliskuuta 2024 asti. Lennot ovat nyt varattavissa Lufthansan verkkosivuilta.

– Tätä reittiä on odotettu: se on upea uutinen sekä lentoasemallemme että koko Oulun alueelle. Münchenin lentoasema on lentoliikenteen solmukohta, joka tarjoaa kattavat jatkoyhteydet ympäri maailmaa. München on myös liike-elämän keskus, joten vapaa-ajan matkustamisen lisäksi yhteys on paikallisille yrityksille hyvin tärkeä. Reitti parantaa Suomen saavutettavuutta, minkä eteen teemme aktiivisesti töitä, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Lufthansan reittiavajaiset Oulun lentoasemalla, kuvassa lentokoneen crew poseeraa

Kuva: Ensilennon miehistö ja Lufthansan myyntijohtaja Patrick Borg Hedley.

Lufthansan reittiavajaiset Oulun lentoasemalla, kuvassa ryhmä ihmisiä poseeraa

Kuva: Finavian Petri Vuori, Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä, Lufthansan Patrick Borg Hedley ja Visit Oulun toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari leikkasivat avajaisnauhan.

Lufthansan reittiavajaiset Oulun lentoasemalla, kuvassa Finavian Petri Vuori puhumassa

Kuva: Finavian Petri Vuori puhumassa yleisölle.

Lufthansan lentokone Oulussa. Crew heiluttaa ikkunasta Suomen ja Saksan lippuja

Kuva: Suomen ja Saksan liput liehuivat ensilennon saavuttua.

Lufthansan reittiavajaiset Oulun lentoasemalla, kuvassa ilmakitaristi esiintymässä

Kuva: Ilmakitaristi Aapo "The Angus" Rautio esiintyi Saksasta saapuvalle yleisölle.

Lufthansa-konserni tarjoaa kattavat yhteydet Suomesta maailmalle

Lufthansa lentää tänä talvena Müncheniin myös Kittilästä sekä Helsinki-Vantaalta. Lisäksi yhtiö lentää Kuusamon, Ivalon ja Helsinki-Vantaan lentoasemilta Frankfurtiin.

Lufthansa-konserniin kuuluvat Eurowings, Austrian Airlines ja Edelweiss Air tuovat myös talveksi uusia reittejä Finavian lentoasemille. Eurowingsin avaa joulu-tammikuussa reitit Rovaniemeltä Berliiniin ja Ivalosta sekä Kuusamosta Düsseldorfiin. Yhtiö jatkaa lisäksi viime talven lentojaan Rovaniemen sekä Kittilän lentoasemalta Düsseldorfiin ja ympärivuotisia lentojaan Helsinki-Vantaalta Berliiniin.

Austrian taas aloitti joulukuun alussa lennot Rovaniemeltä Wieniin. Edelweiss Air puolestaan avaa helmikuussa 2024 uudet reitit Zürichistä Kuusamoon ja Ivaloon.

Kuvat: Marko Sulonen / Business Oulu.

Lue lisää:

Lentolistaus: Näihin kohteisiin Finavian lentoasemilta lennetään suoria reittilentoja talvikaudella 2023-2024.