Hoppa över navigering

HMSHost International öppnar fyra nya restaurangkoncept på Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
15.03.2023 kl 15:06
Helsinki Airport
Resa
Finavia utvecklar restaurangutbudet på Helsingfors-Vanda. Den ledande leverantören av restaurangtjänster HMSHost International kommer att öppna fyra nya restaurangkoncept i början av år 2024.

I sitt pressmeddelande uppger HMSHost att de kommer att ta fyra nya och spännande restaurangvarumärken till den förnyade terminalen med utsikt över Helsingfors-Vandas uppställningsplatta.

Passagerare kan i början av 2024 njuta av utbudet på Italian Kitchen Terracotta, vin- och skaldjursbaren Bubbles, Nordic Kitchen Deli, Bar & Bistro samt Espresso House. Tillskottet av fyra nya restauranger ger totalt 18 HMSHost-restauranger på Helsingfors-Vanda.

"Vi är glada över att få vidareutveckla utbudet av mat och drycker tillsammans med vår långsiktiga partner, HMSHost International. Vi är övertygade om att våra passagerare kommer att uppskatta de nya restaurangkoncepten. Vårt mål är att öka utbudet av varm mat och erbjuda ett brett utbud av take-away-produkter som finns tillgängliga dygnet runt" säger Nora Immonen, Finavias affärschef på Helsingfors-Vanda flygplats.

"Det är ett nöje att ha en roll i ombyggnaden av Helsingfors-Vanda och vi är glada över att vara en del av Finavias vision att skapa service i världsklass på flygplatsen. Vi har arbetat med vårt utrymme för att leverera en framtidssäkrad mat- och dryckesportfölj med avseende på lokala och globala smaker, design och hållbarhet. Vi vill skapa platser där man verkligen vill vara, för både våra gäster och våra medarbetare. Varje butik är utrustad med en to-go-avdelning och har sittplatser som ger utsikt över flygfältet, så vi är rätt plats vid rätt tidpunkt för alla våra gäster", säger Sytze van der Aa, Regional Managing Director Europe, HMSHost International.

Italian Kitchen Terracotta erbjuder gästerna det italienska kökets välbekanta smaker. De napolitanska och moderna pizzorna, paninis och panzerotti passar alla dagens tidpunkter, från frukost till middag. Terracotta förvandlar färska kvalitetsingredienser till konst genom den enkla kombinationen av handarbete och en iögonfallande pizzaugn.

Bubbles, HMSHosts berömda vin- och skaldjursbar, är svaret på en växande trend med premiumviner och färska och hälsosamma skaldjursrätter. De erbjuder våra gäster den perfekta platsen att koppla av och njuta av elegant mat i överdådiga omgivningar, samtidigt som man tar in utsikten över flygfältet.

Nordic Kitchen Deli, Bar & Bistro kombinerar en genuin skandinavisk karaktär med ett bistroformat. Säsongsvariationer, lokalitet och övergripande traditionella smaker förhöjs för att leverera ett utbud av lokalt tillverkat öl, handgjorda produkter och upplyftande recept i en modern och unik atmosfär.

Och kaffehuskedjan Espresso House ger gästerna en kaffeupplevelse i världsklass, ett mission som gjort varumärket till en samlingspunkt för miljontals kaffeälskare över hela Norden.