Hoppa över navigering

Köp färdkost på flygplatsen – läs våra tips för kaféerna och restaurangerna på Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
10.08.2023 kl 08:34
Kahvilan työntekijä ojentaa tiskin yli asiakkaalle takeaway-pussia.
Resa
Letar du efter läckra idéer för färdkost inför ditt flyg? Här är fem tips för takeaway-vägkost på Helsingfors-Vanda flygplats.

1. Alepa

Alepa i ankomsthallen har öppet dygnet runt. Alepas breda och förmånliga utbud innehåller något för alla – oavsett om du är ute efter färsk frukt eller något salt från bake-off-hyllan.

I Alepas utbud ingår även mindre snacks som nötter, godis eller chips, som är lätta att packa i väskan på flygplatsen.

2. Subway

Subway får du snabbt en fylld smörgås med dina favoritpålägg som du kan ta med på flyget. Det breda utbudet av bröd och pålägg garanterar att din smörgås motsvarar dina önskemål.

Ankomsthallens Subway har öppet dygnet runt, så dessa världsberömda smörgåsar är lätta att ta med på morgon- och kvällsflyg.

3. Kaffet Bakery

Om du vill ha ett sött mellanmål för din resa, bjuder Kaffet Bakery i ankomsthallen på färska bullar och bakverk. Dessa läckra bakverk och olika bröd tillagas från grunden i kaféets eget bageri.

Sortimentet inkluderar också mer mättande sallader och lunchmackor som packas så att de lätt kan tas ombord flyget och avnjutas där.

4. Asia Street Cooking

Gå till Asia Street Cooking vid gaterna 37–39 för en smakresa till den asiatiska gatumatskulturen. Restaurangen bjuder bland annat på fyllda bao buns, ångade dumplingar och läckra banh mi-bagetter, som alla kan tas ombord flyget.

Som dryck kan du beställa bubbelte, eftersom Asia Street Cooking är den enda restaurangen på Helsingfors-Vanda flygplats som serverar detta.

5. Jamie’s Deli

Jamie 's Deli finns vid gate 40 och serverar rustika, självlagade rätter som också kan tas med.

Ingredienserna är alltid färska och är producerade så nära restaurangen som möjligt. Sortimentet inkluderar välsmakande hantverkspizza, läckra ciabattasmörgåsar och nypressade juicer och smoothier.

Se här för de bästa frukostställena på Helsingfors-Vanda flygplats

Läs mer om restaurangerna och kaféerna