Hoppa över navigering

Parkera bilen enkelt på Helsingfors-Vanda under höstlovet

Article published
09.10.2023 kl 14:40
Resa
Finavias omfattande parkeringstjänster betjänar passagerarnas olika behov på Helsingfors-Vanda flygplats. Kolla in våra tips för smidig parkering!

– Det är lätt att komma till Helsingfors-Vanda flygplats med egen bil. Hos oss kan du hitta det mest lämpliga parkeringsområdet för varje behov, oavsett om det är en veckoslutsresa för två eller en längre höstlovsresa med hela familjen, säger Jukka Isomäki från Finavia som svarar för parkerings- och landtrafiktjänsterna på Helsingfors-Vanda.

För höstlovsresenärer rekommenderar Finavia särskilt parkeringshusen P2, P3 och P5.

P2 erbjuder flygplatsens bredaste parkeringsrutor, en egen våning för elbilister och hissförbindelse direkt till ankomsthallen. P3 är det mest förmånliga av parkeringshusen på Helsingfors-Vanda och är därför lämpligt för längre parkeringar. P5 är däremot lämpligt för både kort- och långtidsparkering tack vare sitt utmärkta läge och bra pris.

Den billigaste parkeringen på flygplatsen finns i Finavias P4-utomhusområde, som ligger på cirka 400 meters gångavstånd från terminalen.

Valmöjligheter för barnfamiljer

Finavia har gjort det lätt för barnfamiljer att parkera på flygplatsen – alla parkeringshus är bra alternativ för de minsta passagerarna.

– Från P5-huset är det lätt att ta sig från bilen till terminalen via en kort och täckt gångväg. Men P2-byggnadens storlek, den direkta hissförbindelsen till terminalen, liksom de olikfärgade golven och djurfigurerna, gör att jag rekommenderar det särskilt varmt, säger Isomäki.

Boka parkering på förhand och spara

– Höstlovsperioden är i gång, så man måste agera snabbt. Vi rekommenderar att du bokar din parkering i förväg så att du kan säkra din plats till bästa pris, fortsätter han.

Boka din parkering på förhand här.

Läs mer:

Boka parkering och biltvätt på Helsingfors-Vanda på förhand – vi tvättar din bil under din resa

Gör resan hemifrån till avgångsgaten smidigare – beställ MyFlight-tjänsten

Helsingfors-Vanda flygplats ankommande och avgående flyg