Hoppa över navigering

Sportlovet börjar på Finavias flygplatser – kom i god tid till flygplatsen den 24.-27.2.

Article published
15.02.2023 kl 08:33
Matkustajat katsovat lentotietotaulua
Resa
Från Finavias flygplatser reser man på sportlovsresor runt om i världen. Det finns många avresande passagerare den 17–20 och 24–27 februari 2023.

I synnerhet på Helsingfors-Vanda räknar Finavia med ett livligt veckoslut den 17–20 februari, när sportlovet börjar i södra Finland. De mest livliga restiderna är mellan klockan 5 och 8 på morgonen och mellan klockan 14 och 17 på eftermiddagen.

I fråga om passagerare som återvänder från semesterresor är de livligaste dagarna på Helsingfors-Vanda den 23–27 februari.

Läs våra tips för en smidig resa.

Förbered dig för din resa redan hemma

Innan du anländer till flygplatsen, se till att ditt bagage är korrekt packat. Du kan via Finavias sökmotor kontrollera vilka varor du kan packa i handbagaget och vilka varor som ska transporteras i lastrummet.

Du kan också beställa uppgifterna om din flygning via Finavias tjänst MyFlight. MyFlight visar numret på din gate och rekommendationer om flygplatstjänster. MyFlight är endast tillgängligt för passagerare på Helsingfors-Vanda flygplats.

Reservera tillräckligt med tid på flygplatsen

Kom till flygplatsen i god tid och reservera tillräckligt med tid för parkering, incheckning och säkerhetskontroll. För barnfamiljer finns en egen linje för säkerhetskontroll.

Bäst säkrar du din parkering på Helsingfors-Vanda flygplats genom att boka den på förhand på det område du önskar. P3-huset lämpar sig till exempel för en längre semesterparkering och finns på kort promenadavstånd från terminalen.