Hoppa över navigering

Stadssemester på påsken? Se TUI:s fem destinationer dit du kan flyga från Finavias flygplatser

Article published
27.03.2023 kl 15:17
Matkustaja hymyilee lähtöaulassa passi kädessä
Destinationer
På påsken går det direktflyg från Finavias flygplatser till flera av finländarnas favoritdestinationer. Se nedan för researrangören TUI:s mest populära destinationer.

Researrangören TUI säger i sitt meddelande att europeiska städer är de mest bokade påskdestinationerna i år. Det går direktflyg till alla fem destinationer från Helsingfors-Vanda flygplats under påsken. Dessutom går det direktflyg till Rom från Åbo flygplats.

  1. Barcelona

Den mest populära påskdestinationen är för närvarande Barcelona. I april stiger temperaturen där till cirka 20 grader, vilket är det perfekta vädret för att utforska staden och dess fantastiska sevärdheter.

  1. Nice

Den näst mest populära destinationen är den sofistikerade Nice på Franska rivieran, som kombinerar en pulserande metropol, en elegant solsemesterort och en internationell kulturscen. Nice är också en bra bas om du under samma resa vill utforska Monaco, Cannes eller andra destinationer längs den franska kusten.

  1. Paris

Finns det något vackrare än Paris på våren? Paris är den tredje mest bokade stadsdestinationen för påskhelgen. Genom TUI kan du boka olika upplevelser i Paris, till exempel en middagskryssning på Seine, entrébiljetter till Eiffeltornet eller en guidad rundtur som visar dig de bästa delarna av Louvres konstsamling.

  1. Rom

Otaliga historiska sevärdheter, smala gränder och små torg med fontäner, för att inte glömma världens bästa glassbarer, är bara några exempel på vad som gör Rom till ett förträffligt resmål under påsken. På våren är temperaturen perfekt för att utforska staden eftersom det ännu inte är för hett på gatorna.

  1. Amsterdam

Femma på listan är Amsterdam, som ligger bara några timmar bort med flyg, men där våren redan är långt hunnen jämfört med här i norr. Finländska semesterfirare lockas till Amsterdam av stadens vackra kanaler, färgglada blomstermarknader, shoppingmöjligheter och konstmuseer.

Läs mer:

Nästan 150 direkta rutter runt världen: se sommarens lista över destinationer från Finavias flygplatser