Hoppa över navigering

Tåg- och busstrejken påverkar flygplatsernas trafikförbindelser den 14 december 2023

Article published
11.12.2023 kl 14:50
Archived
Juna-aseman kyltti harmaalla seinällä, liukuportaiden yläpuolella.
Resa
Den politiska strejken som har utlysts av Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena (JHL) kan påverka buss- och tågförbindelserna till flygplatserna torsdagen den 14 december 2023.

JHL har utlyst kollektivtrafikstrejk för torsdagen den 14.12.2023. Om strejken förverkligas kommer den att påverka kollektivtrafiken och kan göra det svårare att komma till och från flygplatserna.

Vi ber passagerare att reservera mer tid för att anlända till flygplatsen torsdagen den 14.12 och kontrollera sina trafikförbindelser i förväg. På alla Finavias flygplatser finns parkeringsmöjlighet för privatbilar. Parkering på Helsingfors-Vanda flygplats är möjlig med eller utan förhandsbokning.

På grund av den offentliga transportstrejken är efterfrågan på taxibilar ovanligt hög i huvudstadsregionen på torsdag den 14 december. Det kan finnas utmaningar med tillgängligheten av taxibilar. Vi rekommenderar att passagerare som reser till Helsingfors-Vanda flygplats använder sin egen bil.

Vi beklagar besväret som detta orsakar passagerarna. Finavia är inte part i ärendet och åtgärderna är inte riktade mot Finavia.

Läs mer om parkeringsområdena på Helsingfors-Vanda flygplats

Boka parkering på förhand på Helsingfors-Vanda

Helsingfors-Vandas trafikförbindelser

VR:s tågtidtabeller

HRT busstidtabeller och mer information om strejken

Information om Åbo regiontrafik

Information om Tammerfors regiontrafik (på engelska)