Hoppa över navigering

Helsingfors-Vanda flygplats vann igen: den bästa flygplatsen i Nordeuropa

Pressmeddelande
Article published
18.04.2024 kl 08:30
Finavian Leyla Akgez-Laakso haki palkinnon Frankfurtissa
Resa
Passagerarna har valt Helsingfors-Vanda till Nordeuropas bästa flygplats i Skytrax internationella serviceundersökning. Priset tilldelades flygplatsbolaget Finavia i Frankfurt den 17 april 2024.

– Det är fantastiskt att Helsingfors-Vanda återigen har utsetts till Nordeuropas bästa flygplats av flygpassagerarna! I år har vi redan fått fira, då Helsingfors-Vanda utsågs till Europas bästa flygplats i sin storleksklass. Det är klart att vår flygplats har en stark ställning bland de bästa flygplatserna i världen, säger Ulla Serlenius, Finavias flygplatschef på Helsingfors-Vanda.

Skytrax undersökning är en internationellt ansedd passagerarundersökning som mäter servicenivån på fler än 550 flygplatser runt om i världen. Undersökningen genomfördes mellan augusti 2023 och mars 2024.

I undersökningen bedömde flygpassagerarna ingående servicenivån och kundupplevelsen på olika flygplatser i olika skeden av passagerarvägen. Detta inkluderar incheckning, säkerhetskontroll, shopping- och restaurangmöjligheter samt tjänster för ankommande passagerare och transitpassagerare.

– Utveckling av kundupplevelsen var kärnan i det mest omfattande utvecklingsprogrammet i Helsingfors-Vandas historia, genom vilket flygplatsen förnyades helt. Under 2023 ökade vi till exempel mängden vätskor som är tillåtna vid säkerhetskontrollen till två liter, öppnade totalt 26 butiker, restauranger och kaféer på flygplatsen och moderniserade bagagelogistiken. Det är ingen slump att vi fick det högsta betyget för kundnöjdhet i flygplatsens historia förra året.

Priset är redan det tredje under 2024 för Helsingfors-Vanda, som leds och utvecklas av Finavia. Airports Council International (ACI) utsåg nyligen Helsingfors-Vanda till Europas bästa flygplats i sin storleksklass. Helsingfors-Vanda rankades dessutom som världens femte bästa flygplats för affärsresenärer på en lista som baserar sig på Skytrax undersökningsdata.

Helsingfors-Vanda har nu utsetts till Nordeuropas bästa flygplats totalt sju gånger.

– År efter år är vi bland de bästa i världen, eftersom vi sätter våra mål högt och gör ett långsiktigt arbete för att nå dem. Jag vill tacka alla på Finavia och hela flygplatsgemenskapen för det arbete vi tillsammans gör för smidigt resande. En kundupplevelse i världsklass består av många delar, vilka alla som jobbar på flygplatsen kan påverka genom sin egen verksamhet, säger Serlenius.

Huvudbild: Priset hämtades av Leyla Akgez-Laakso, Finavias informationschef.