Hoppa över navigering

Iberia nästan fördubblar sina flyg från Madrid till Rovaniemi nästa vinter

Article published
08.04.2024 kl 15:00
Iberian lentokone Rovaniemen lentoasemalla
Destinationer
Det spanska flygbolaget Iberia kommer att nästan fördubbla sitt antal flygningar på rutten Madrid−Rovaniemi nästa vinter. Rutten, som öppnade i december 2023, har varit bra för turismen i Lappland. Antalet passagerare som anländer med Iberias flyg förväntas öka avsevärt i och med att antalet flygningar ökar.

— Rutten har varit mycket populär och framgångsrik för turismen i Lappland. Det är glädjande att Iberia har valt att fortsätta förbindelsen med en längre säsong och fler flygningar. Direkta ruttförbindelser är mycket viktiga för Finlands tillgänglighet, och vi arbetar aktivt med att utveckla dem, säger Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

Rutten kommer att flygas nästa vinter under perioden 30.11.2024—1.3.2025. I december flygs rutten fyra gånger i veckan, på onsdagar, torsdagar, lördagar och söndagar. I januari—februari flygs rutten två gånger i veckan: på onsdagar och lördagar.

Antalet flygningar ökar med nästan hälften jämfört med förra vintern. Iberia erbjuder totalt över 12 000 tur-och-returplatser, en ökning med 74 % jämfört med förra vintern.

Flygen kan nu bokas på Iberias webbplats.

— Spanien är den femte största marknaden för Rovaniemi om man ser på statistik över övernattningar. Antalet övernattningar har ökat kraftigt under de senaste vintersäsongerna och har redan nått 32 300 dygn, vilket är hälften av antalet spanjorer som kommer till hela Lappland. Under den kommande vintersäsongen har den spanska efterfrågan på flyg till Rovaniemi fortsatt att stärkas, och Iberias ruttförbindelse stöder tillväxten och möjliggör produktion redan från slutet av oktober till mars, berättar Sanna Kärkkäinen, verkställande direktör för Visit Rovaniemi.

Reittiavajaistunnelmia Rovaniemellä. Kuvassa Iberian, Visit Rovaniemen sekä Finavian edustajia

Öppnandet av rutten firades på Rovaniemi flygplats den 2.12.2023. På bilden är Visit Rovaniemis Sanna Kärkkäinen (till vänster), Iberias Antonio Linares samt Finavias Johan Juujärvi och Petri Vuori.

Bilder: Jaakko Posti.

Mer information om Rovaniemi flygplats