Ohita navigaatio

Iberia lähes tuplaa lentonsa Madridista Rovaniemelle ensi talveksi

Artikkeli julkaistu
08.04.2024 klo 15:00
Iberian lentokone Rovaniemen lentoasemalla
Reitit & Kohteet
Espanjalainen lentoyhtiö Iberia lähes kaksinkertaistaa lentojensa määrän Madrid−Rovaniemi-reitillä ensi talvena. Joulukuussa 2023 avattu reitti on ollut Lapin matkailulle menestyksekäs. Iberian lennoilla saapuvien matkustajien määrän odotetaan kasvavan lisääntyneiden lentojen myötä huomattavasti.

− Reitti on ollut erittäin suosittu ja menestyksekäs Lapin matkailulle. On hienoa, että Iberia on päättänyt jatkaa yhteyttä pidemmällä kaudella ja lisääntyneillä lennoilla. Suorat reittiyhteydet ovat erittäin tärkeitä Suomen saavutettavuudelle ja teemme aktiivisesti töitä niiden kehittämiseksi, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Reittiä lennetään ensi talvena ajanjaksolla 30.11.2024−1.3.2025. Lentoja on joulukuussa neljästi viikossa keskiviikkoisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Tammi-helmikuussa viikkovuoroja on kaksi: keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Lentojen määrä kasvaa viime talvesta lähes puolella. Iberia tarjoaa lennoilla yhteensä yli 12 000 meno-paluupenkkiä, mikä on 74 % lisäys viime talveen.

Lennot ovat nyt varattavissa Iberian verkkosivuilta.

− Espanja on viidenneksi suurin markkina majoitustilastojen valossa Rovaniemellä. Yöpymisten määrä on kasvanut voimakkaasti viime talvikaudet nousten jo 32 300 vuorokauteen, mikä on puolet koko Lappiin saapuvien espanjalaisten määrästä. Tulevana talvikautena espanjalaisten kysyntä Rovaniemeä kohtaan on yhä vahvistunut, ja Iberian reittiyhteys tukee kasvua mahdollistaen tuotannon jo lokakuun lopulta alkaen maaliskuulle, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen kertoo.

Reittiavajaistunnelmia Rovaniemellä. Kuvassa Iberian, Visit Rovaniemen sekä Finavian edustajia

Reittiavausta juhlittiin Rovaniemen lentoasemalla 2.12.2023. Kuvassa Visit Rovaniemen Sanna Kärkkäinen (vas.), Iberian Antonio Linares sekä Finavian Johan Juujärvi ja Petri Vuori.

Kuvat: Jaakko Posti.

Tutustu Rovaniemen lentoasemaan

Päivitetty 8.4. kello 16.05: Penkkimäärät ja kasvuprosentti korjattu.

Päivitetty 9.4. kello 11.09: Reitin alkamispäivä korjattu.