Hoppa över navigering

Laddning av elbilar är möjlig i alla parkeringshus på Helsingfors-Vanda

Article published
09.04.2024 kl 12:33
Sähköauto latautumassa pysäköintihallissa
Resa
Det finns sammanlagt cirka 350 laddningsstationer för elbilar i parkeringsområdena på Helsingfors-Vanda. Laddningsstationer finns i alla flygplatsens parkeringshus, så man kan lämna elbilen att ladda under resan i vilket parkeringshus som helst.

– Flest laddningsplatser finns i P2-huset, vars tredje våning är helt reserverad för elbilar som laddas, säger Jukka Isomäki, Finavias ansvariga direktör för parkerings- och marktrafiktjänster på Helsingfors-Vanda.

Finavia har öppnat parkeringshuset P1 Premium och P2 invid Helsingfors-Vanda flygplats terminal, med totalt cirka 250 laddningsstationer. P1 Premiums laddningsstationer finns i den främre och bakre delen på Premium-våningen.

Parkeringsplatser för elbilar finns också i de populära parkeringshusen P3 och P5. P3-huset har 30 laddningsstationer och P5-huset har 70 laddningsstationer.

Spara med förhandsbokning

– Våra parkeringsområden på Helsingfors-Vanda flygplats ligger närmast avgångsgaten, och en del finns direkt intill terminalen. Parkering är billigare med förhandsbokning, så det lönar sig att säkerställa det bästa priset och det önskade parkeringsområdet i god tid genom att reservera parkeringen på förhand, tipsar Jukka Isomäki.

Läs mer om parkeringsområdena på Helsingfors-Vanda och förhandsboka din parkering på Finavias webbplats.

Laddningsplatserna för elbilar är reserverade för elbilar som laddas. Laddningsstationerna fylls enligt efterfrågan.

Läs mer:

Den nya högeffektiva laddningsstationen för elbilar betjänar alla som besöker Helsingfors-Vanda.

Artikeln publicerades första gången 18.07.2022.