Hoppa över navigering

Semester med barn? Se våra tips till Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
08.02.2024 kl 08:24
Lapsiperhe lähtöaulassa
Resa
Helsingfors-Vanda flygplats har flera lekplatser, skötrum samt restauranger och tjänster som är populära bland barnfamiljer.
  1. Familjevänlig parkering

Ni kan enkelt ta er till flygplatsen med hela familjen med egen bil. Det finns fyra parkeringshus invid terminalen på Helsingfors-Vanda och ett utomhusparkeringsområde. Till exempel har parkeringshuset P2 bredare parkeringsrutor än vanligt, en hissanslutning till terminalen och våningar illustrerade med djurfigurer och olika färger. Vi rekommenderar att du bokar parkering i förväg.

  1. Lekplatser för barn

Det finns flera lekplatser för barn på flygplatsen. Vid gater 16 och 20 finns lekplatser med naturtema, där de minsta i familjen kan leka. Efter passkontrollen finns Vardagsrum Maja vid gate 52, där personer i alla åldrar kan stretcha före flyget.

  1. Muminfigurer i terminalen

Om de minsta och varför inte större i familjen gillar Mumin kan ni beundra Muminfigurerna på flygplatsen, till exempel i Muminbutiken i ankomsthallen, i gateområdet 22–26 och på Muminkaféet vid gate 40.

  1. Sköt- och amningsrum

Det finns flera lugna rum för barnomsorg och amning på flygplatsen. I anslutning till toaletterna finns separata skötrum med möjlighet till blöjbyten. Barnavårdsartiklar finns också på de tillgänglighetsanpassade toaletterna som har mer utrymme för barnskötsel.

  1. Barnvagnar och sittvagnar

Flygbolagen har olika sätt att hantera barnvagnar. Små passagerare har möjlighet att fortsätta resan i terminalen med flygplatsens sittvagn, om du måste lämna in barnvagnen vid incheckningen.

Packa sittvagnar och barnvagnar som ska checkas in som lastrumsbagage i en skyddspåse. En del flygbolag erbjuder passagerarna en skyddspåse gratis vid incheckningen.

  1. Äta med barn

Barnmat, såsom Piltti-produkter och puréer, kan packas i handbagaget och tas genom säkerhetskontrollen till gateområdet och ombord på flygplanet. Flygplatsens restauranger har lämpliga portioner för barn och barnstolar, och de kan också värma upp er egen mat för småbarn samt nappflaskor vid behov.

I restaurangvärlden vid gaterna 22–26 kan hela familjen äta i en gemensam sittgrupp med utsikt över flera avgångsgater. Restaurangvärlden bjuder på olika favoriträtter som hamburgare, pizza och produkter som är lätta att ta med.

Läs mer

Resa med barn