Ohita navigaatio

Lasten kanssa lomalle? Katso vinkit Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
08.02.2024 klo 08:24
Lapsiperhe lähtöaulassa
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita leikkipaikkoja, lastenhoitotiloja ja lapsiperheiden suosimia ravintoloita ja palveluita.
  1. Perheystävällinen pysäköinti

Pääset lentokentälle koko perheen kanssa helposti omalla autollasi. Helsinki-Vantaalla on neljä pysäköintitaloa terminaalin edustalla ja yksi ulkopysäköintialue. Esimerkiksi P2-pysäköintitalossa on tavallista leveämmät pysäköintiruudut, hissiyhteys terminaaliin ja eläinhahmoilla ja eri väreillä kuvitetut kerrokset. Suosittelemme varaamaan pysäköinnin ennakkoon.

  1. Lasten leikkipaikat

Lapsille löytyy leikkipaikkoja lentokentältä. Porteilla 16 ja 20 on luontoaiheisia leikkipuistoja, joissa perheen pienimmät voivat temmeltää. Passintarkastuksen jälkeen portilla 52 on Olohuone Maja, jossa kaiken ikäiset voivat verrytellä ennen lentoa.

  1. Muumihahmoja terminaalissa

Jos perheen pienimmät ja isommatkin pitävät Muumeista, lentokentällä voi ihastella muumihahmoja esimerkiksi muumimyymälässä tuloaulassa, porttialueella 22–26 sekä muumikahvilassa portilla 40.

  1. Lastenhoito- ja imetystilat

Lentoasemalla on useita rauhallisia lastenhoito- ja imetystiloja. Vessojen yhteydessä on erillisiä lastenhoitotiloja, joissa vaipanvaihto onnistuu. Lastenhoitotarvikkeita on myös esteettömissä vessoissa, jossa on reilummin tilaa toimia lasten kanssa.

  1. Lastenvaunut ja matkarattaat

Lastenvaunujen osalta käytännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Mikäli omat rattaat pitää jättää lähtöselvitykseen, pienillä matkustajilla on mahdollisuus jatkaa matkaa terminaalissa lentoaseman matkarattaissa.

Lentokoneen ruumaan menevät rattaat ja vaunut tulee pakata suojapussiin. Jotkin lentoyhtiöt tarjoavat matkustajille suojapussin lähtöselvityksessä.

  1. Lasten ruokailu

Vauvan ruoat kuten piltit ja soseet voi pakata käsimatkatavaraan ja viedä läpi turvatarkastuksesta porttialueelle ja lentokoneeseen. Lentokentän ravintolat tarjoavat lapsille sopivia annoksia, syöttötuoleja ja lämmittävät pikkulasten omia ruokia ja tuttipulloja tarvittaessa.

Ravintolamaailma porteilla 22–26 mahdollistaa koko perheen ruokailun yhteisellä istuma-alueella, josta on näkymät useille lähtöporteille. Ravintolamaailmasta löytyy suosikkiruokia kuten burgereita, pitsaa ja helposti mukaan otettavia tuotteita.

Lue lisää

Lasten kanssa matkustaminen