Hoppa över navigering

Ska du resa på påsken? Se våra restips till Helsingfors-Vanda

Article published
26.03.2024 kl 09:38
Archived
Matkustajat bag drop-tiskillä lähtöaulassa.
Resa
Påsktrafiken på Helsingfors-Vanda flygplats är livlig. Det finns mest resenärer på flygplatsen onsdag eftermiddag den 27.3, torsdagen den 28.3 och fredag morgon den 29.3.2024.

De livligaste tiderna på Helsingfors-Vanda flygplats är på morgonen kl. 6–8 och på eftermiddagen kl. 15–17.

Läs våra tips för en smidig resa.

Förbered dig för din resa redan hemma

Innan du anländer till flygplatsen, se till att ditt bagage är korrekt packat. Du kan via Finavias sökmotor kontrollera vilka saker du kan packa i handbagaget och vilka saker som ska transporteras i lastrummet.

  • Brandfarliga skidvallor och borttagningsmedel får inte alls transporteras i flygplan. Gaser och tändvätskor för stormkök är också förbjudna. Ett föremål för eldslagning per passagerare är tillåtet, packat i handbagage eller kläderna som man har på sig. Produkter som reservbatterier och nödbatterier får endast transporteras i handbagaget.
  • Kontrollera anvisningarna för säkerhetskontrollen i förväg: Helsingfors-Vanda flygplats och Finavias regionala flygplatser.
  • Om du har med dig skidor, snowboardar eller golfutrustning, kom ihåg att kontrollera med flygbolaget vad som gäller för specialbagage.

Beställ information om ditt flyg via Finavias MyFlight-tjänst. MyFlight informerar om ditt gatenummer och ger rekommendationer för tjänster på flygplatsen. MyFlight är endast tillgängligt för passagerare på Helsingfors-Vanda flygplats.

Reservera tillräckligt med tid på flygplatsen

Kom till flygplatsen i god tid och reservera tillräckligt med tid för parkering, incheckning och säkerhetskontroll. För barnfamiljer finns en egen linje för säkerhetskontroll på Helsingfors-Vanda. Följ ankomstinstruktionerna från ditt flygbolag.

På kartan över Helsingfors-Vanda kan du se var din avgångsgate och olika butiker, restauranger och lounger finns.

Bäst säkrar du din parkering på Helsingfors-Vanda genom att boka den på förhand. P3-huset lämpar sig till exempel för en längre semesterparkering och finns på ett kort promenadavstånd från terminalen. P2-huset har däremot bredare parkeringsrutor och inomhusförbindelse till ankomsthallen.

Läs även

Flygresor med barn

Så kör du in på P2-parkeringshuset (Youtube)