Ohita navigaatio

Suuntaatko Lapin lumille talvilomalla? Katso ajankohtaiset ohjeet ja pakkausvinkit

Artikkeli julkaistu
17.02.2021 klo 15:00
Arkistointipäiväys
Ivalon lentoasemalle laskeutuva kone.
Matkustus
Tarkista tästä ohjeet, jos olet lähdössä lentäen Lappiin hiihtämään ja laskettelemaan talvilomalla.

Vaikka koronapandemia on vähentänyt matkustajien määrää Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kannattaa suosittuina loma-aikoina tulla paikalle ajoissa, jotta loma alkaa lepppoisasti. Varaa aikaa sen verran, että ehdit rauhassa hoitaa pysäköinnin, matkatavaroiden jätön, lähtöselvityksen, turvatarkastuksen ja pyörähtää lentoasemalla ostoksilla ja syömässä.

Voit tarkistaa helposti lentoasemalla avoinna olevat palvelut ja ravintolat Palveluiden aukioloajat lentoasemilla-sivuilta. Vallitsevasta tilanteesta johtuen aukioloissa on tällä hetkellä vaihtelua.

Muistathan käyttää maskia lentoasemalla ollessasi, huolehtia turvaväleistä ja noudattaa hyvää hygieniaa.

Lapin puutereille laskettelemaan

Erikoismatkatavaroiden, kuten laskettelusuksien, hiihtotarvikkeiden tai laudan kanssa matkustaessa kannattaa tutustua etukäteen pakkausohjeisiin, niin lentoasemalla ei mene sormi suuhun.

Varmista lentoyhtiöltä ennen lähtöä, että sukset ja muut lasketteluvälineet mahtuvat varmasti mukaan koneeseen. Kotimaanlentojen pienimpien konetyyppien ruumassa ei ole aina välttämättä tilaa erikoismatkatavaroille.

Ruumaan vai käsimatkatavaroihin?

Jos et ole varma, mihin pakkaisit matkatavarasi, voit tarkistaa vastauksen Finavian Näin pakkaat lennolle -sivuilta. Sieltä löydät myös elektroniikan kuljettamista ja kosmetiikkaa, elintarvikkeita ja alkoholia koskevat turvatarkastussäännöt sekä muut tärkeät seikat.

Matkustatko lasten kanssa?

Lasten kanssa matkustamiseen löydät neuvot Finavian Lapsiperheille-sivuilta, jossa neuvotaan mm. matkarattaiden ja lastenvaunujen kanssa toimiminen lentoasemalla.

Aavan matkailuklinikka auttaa porttialueella

Lääkärikeskus Aava palvelee myös kotimaanmatkustajia. Helsinki-Vantaan lentoaseman portilla 26 sijaitsevalta Aavan matkailuklinikalta saa nopeasti avun yleisiin vaivoihin kuten migreeniin, vatsavaivoihin, korvakipuun tai allergiaan. Koronatestaus on myös osa palvelutarjontaa. Lentoasemalla on myös apteekki portilla 29 sekä saapuvien 2A aulassa.

Lentäminen koronapandemian aikana

Olemme koonneet useimmin kysytyt kysymykset Lentomatkustus koronapandemiana aikana -sivuille. Sieltä löydät vastaukset kysymyksiin siitä, mitä pitää huomioida ennen lentoasemalle tuloa, lentoasemalla sekä Suomeen palatessa.

Lue myös:

Lentoasemanpäällikkö kertoo suosikkinsa: Rovaniemen parhaat paikat
Lentoasemanpäällikkö esittelee lempipaikkansa Kittilässä: ”Elämyksiä ympäri vuoden”
Kiilopää, Tuulispää, tunnetko jo tunturit? Näe ja koe Ivalon elämykset