Skip navigation

Flybe utökar antalet turer på flera inrikesrutter i sommar

Article published
12.02.2014 kl 07:00
An airplane landing.
Flybes sommartidtabeller börjar gälla den 30 mars. Sommaren medför ändringar i tidtabellerna och nya flygturer på flera inrikesrutter. De nya tidtabellerna gäller till och med den 25 oktober.

Nya sommarturer på Kemi-Torneå och Jyväskylä

De största ändringarna på rutterna inom Finland är att extra turer införs på Kemi-Torneå- och Jyväskylä-rutterna. I fortsättningen går det upp till fyra turer om dagen på rutten mellan Helsingfors och Kemi-Torneå i stället för tre som tidigare.

De nya turerna är ett dagflyg från Helsingfors till Kemi-Torneå och ett förmiddagsflyg från Kemi-Torneå till Helsingfors.

Morgonflyget till Kemi-Torneå går i fortsättningen via Jyväskylä. Enligt önskemål från regionen anländer det till Kemi-Torneå lite tidigare på morgonen. Dessutom anländer kvällsflyget till Kemi-Torneå lite senare än för närvarande.

I samband med sommartidtabellerna lägger Flybe också in en extra tur på rutten mellan Helsingfors och Jyväskylä. Från Helsingfors till Jyväskylä går det upp till fyra flyg om dagen i stället för nuvarande tre. Den nya turen är ett dagflyg på vardagarna.

Ändringarna är en fortsättning på de förbättringar i tidtabellerna som genomfördes i början av februari för att rutten bättre ska tjäna dem som besöker Helsingfors i arbetet. Passagerarantalet på denna rutt där majoriteten är affärsresenärer minskar betydligt under sommarsemestermånaderna, och därför är det paus på rutten mellan den 28 juni och den 28 juli. Flygtrafiken återupptas enligt passagerarnas önskemål när VM-rallyt i Jyväskylä börjar.

Kajana får fler morgon- och dagturer

På rutten mellan Helsingfors och Kajana sätter Flybe in fler morgon- och dagturer. Den tur som tidigare gick bara vissa vardagar går i fortsättningen alla veckodagar förutom lördag. Ändringen är mycket efterlängtad och förbättrar kajanaländarnas resmöjligheter och hela regionens tillgänglighet avsevärt.

Ändringarna på övriga rutter är små tidtabelländringar.

Flybes rutter från Helsingfors

  • Till Jyväskylä (upp till 4 flyg om dagen)
  • Till Kajana (upp till 4 flyg om dagen)
  • Till Kemi-Torneå (upp till 4 flyg om dagen)
  • Till Karleby-Jakobstad (upp till 4 flyg om dagen)
  • Till Mariehamn (upp till 2 flyg om dagen)
  • Till Norrköping i Sverige (upp till 7 dagar i veckan)
  • Till Nyslott (upp till 2 flyg om dagen)
  • Till Tartu i Estland (upp till 6 dagar i veckan)
  • Till Visby på Gotland (3 dagar i veckan mellan den 12 juni och den 31 augusti)

Flyg kan bokas på Flybes webbplats och på resebyråer.

Flybes webbplats

 

Resa