Skip navigation

Reguljärflyg till Miami inleds i december 2014

Article published
24.02.2014 kl 07:00
A Finnair airplane at airport.
Nästa vinter flyger Finnair till Miami tre gånger i veckan. Flygningarna med ett Airbus A340-plan inleds den 16 december 2014 med två turer i veckan på tisdagar och torsdagar. Den tredje turen, som görs på lördagar, inleds den 3 januari 2015. Samtliga tre turer flygs till och med den 21 mars 2015.

Finnairs flyg avgår från Helsingfors klockan 9.55 och anländer till Miami klockan 14.05 lokal tid. Avgången från Miami sker klockan 16.00 och ankomsten till Helsingfors följande morgon klockan 8.50. Flyget till Miami tar cirka 11 timmar och returflyget till Helsingfors går på mindre än 10 timmar. Det finns goda anslutningsmöjligheter till Miami-flygen från både Finnairs inrikesflyg och flyg från Estland och Sverige.

Miami är ett av de bästa semesterresmålen i USA på vintern: det finns aktiviteter, underhållning och evenemang för personer i alla åldrar och vädret är normalt fantastiskt. På köravstånd finns USA:s bästa tema- och nöjesparker, bland annat Disney World och SeaWorld. Det finns också fantastiska sandstränder alldeles i närheten av Miami. I Florida ligger också flera av de bästa golfbanorna i världen och Everglades nationalpark.

Från Miami kan man enkelt fortsätta till de karibiska öarna. Man kan ta sig direkt från Miami till de flesta av de största öarna, och Miami är också centrum för trafiken till Syd- och Centralamerika i USA.

- Finländarna älskar Miami och södra Florida, och under vintersäsongen kan vi erbjuda våra kunder en direktförbindelse till värmen i Miami. Det finns också en mängd finländare som är bosatta i området, och de direkta förbindelserna är ett utmärkt komplement till de flyg som våra oneworld-allianspartner erbjuder. Den nya direktrutten är också en utmärkt möjlighet att utveckla Finland och Lappland som exotiska vinterresmål för amerikanerna, säger Finnairs VD Pekka Vauramo.

Rutten mellan Helsingfors och Miami ingår i affärssamarbetet för transatlantisk trafik mellan Finnair, American Airlines, British Airways och Iberia. Det ger kunderna flexiblare ruttalternativ och möjlighet att blanda fritt bland flygresor från de fyra olika flygbolagen för att få bästa möjliga pris och flygtider.

Källa: Finnair press meddelande

Sök flygförbindelser till och från Helsingfors

 

 

Resa