Skip to main content

Plan Suomis kampanj på Helsingfors-Vanda: ta ställning och säg nej till våld mot flickor

Published
16.09.2015 kl 03:00
Finavia deltar i stiftelsen Plan Suomis kampanj #minunlakini (#minlag) som ordnas med anledning av flickornas dag. Syftet med kampanjen är att fästa uppmärksamhet vid våld mot flickor.

Under kampanjtiden 10.9–11.10 finns det fem #minunlakini-knappar utplacerade på Helsingfors-Vanda flygplats. Genom att trycka på knapparna tar du ställning för flickors rättigheter och säger nej till våld mot flickor.

Knapparna finns i anslutning till Plan Pastilli-insamlingsbössorna.

– Vi är glada över att Finavia deltar i kampanjen för flickors rättigheter. Kampanjen genomförs i huvudsak i Norden, men våldet mot flickor är en internationell fråga. Vi hoppas att så många som möjligt ger sitt stöd till flickorna ute i världen genom att trycka på knappen, säger Donata Pennanen från teamet för företagssamarbete vid Plan Suomi.

Finavias medverkan i kampanjen #minunlakini är en fortsättning på samarbetet mellan Plan och Finavia som inleddes 2008, då fem Plan Pastilli-insamlingsbössor placerades ut på Helsingfors-Vanda flygplats.

Insamlingsbössor finns vid gaterna 12, 19, 26 och 32 samt mellan ankomsthallarna 2A och 2B.
Bössinsamlingen har sedermera utvidgats till Uleåborgs, Vasa, Rovaniemi och Karleby-Jakobstad flygplats.

Insamlingen har redan gett 120 000 euro

I insamlingsbössorna kan man lägga småmynt man har på fickan och valuta som blivit över från resan.

Fram till sommaren 2015 hade hela 120 000 euro donerats och insamlingen fortsätter. Flygresenärernas donationer används för att ge barnen i de allra fattigaste länderna möjlighet till utbildning, trygghet och småbarnsfostran.

Läs mer om samarbetet mellan Plan och Finavia

Resa