Skip to main content

Semesterrusningen börjar på Helsingfors-Vanda

Published
24.10.2017 kl 06:49
Många semesterfirare kommer igång i slutet av den här veckan. Vi ber passagerare komma till flygplatsen i god tid från torsdag till måndag 12-16 oktober.

Det är bra att reservera tillräckligt med tid för bagageinlämning och säkerhetskontroll.

Att resa enkelt även under rusningstid: Packa rätt och reservera parkeringsplats på förhand

När du packar resväskan, kontrollera i vår guide vad du kan ta med i handbagaget och vad som ska förvaras i flygplanets lastrum samt vilka saker du inte får ta med ombord överhuvudtaget.

Du kommer väl ihåg att mobiltelefonernas och laptopparnas nödladdare dvs. power banks ska transporteras i handbagaget. Packa dem inte i väskan som ska förvaras i lastrummet, eftersom de då måste avlägsnas därifrån.

Gå till sökningen av förbjudna föremål

Tjänster för barnfamiljer och anvisningar för barn som reser ensamt får du även från vår sida.

Om du anländer med egen bil till flygplatsen lönar det sig att parkera i parkeringshallarna P1, P2, P3, P5 eller på utomhusparkeringen P4. Parkeringsplatserna ligger alldeles utanför terminalingångarna. Det är en god ide att reservera en parkeringsplats på förhand. På så sätt försäkrar du dig om att du kan parkera på det parkeringsområde du vill.

Gå till bokning av parkeringsplats

Reservera duty free -inköp på nätet och hämta ut dem på flygplatsen

Visste du att flygplatsens duty free-butiker betjänar dig även på nätet? Du kan se produkternas pris och reservera en önskad produkt på nätet. Betala och hämta ut dem färdigförpackade från Helsinki Duty Frees affär vid gate 22.

Gå till tjänsten för att reservera och hämta ut