Skip navigation

Arrangemangen för handikapparkering på Helsingfors-Vanda flygplats har förändrats

Article published
12.11.2018 kl 12:45
P3 parking sign
Parkeringshuset P1/P2 utanför terminal 2 på Helsingfors-Vanda flygplats rivs. Det innebär att handikapparkeringsplatserna i parkeringshuset har tagits ur bruk.

De närmaste handikapplatserna nu finns i P3, som har en tunnelförbindelse till terminal 1 och terminal 2, samt P5. Båda parkeringshusen har handikapplatser på varje våning.

Parking 1/2019

 

Personer med parkeringstillstånd för personer med funktionsnedsättning kan också parkera kortvarigt utanför terminal 1 och terminal 2 när de lämnar eller hämtar passagerare.

Man kommer till platserna för kortvarig handikapparkering utanför terminal 1 genom att följa T1 Avgående-skyltarna. Platserna finns under bron vid änden av terminalen. Vänligen notera att man får parkera upp till två timmar på dessa platser och både parkeringtillståndet och en parkeringsskiva måste vara synliga i bilen när parkering.

Dessa platser är avgiftsfria för personer som innehar parkeringstillstånd för personer med funktionsnedsättning. Om du behöver hjälp med att ta dig fram kan du beställa avgiftsfri assistanstjänst före resan. Assistanstjänsten bokas genom flygbolaget i samband med bokningen av resan eller senast 48 timmar före avfärd. I parkeringshusen och utanför terminalerna finns anropsplatser, där man kan kontakta assistanstjänsten.

Parkeringsarrangemangen kommer att förändras under våren 2019, och vi informerar om ändringarna på vår webbplats. Platserna för kortvarig handikapparkering på bottenvåningen i terminal 2 tas ur bruk under våren.

Läs mer:

T2 Boilerplate Svenska
Resa