Hoppa över navigering

Inget coronavirus på Köpenhamns flygplats: den kinesiska transitpassageraren hade inte infektion

Article published
07.02.2020 kl 12:30
Archived
Ihmishahmoja Helsinki-Vantaan Länsisiivessä
Resa
Enligt den information som Finavia har fått från Institutet för hälsa ja värfärd THL den kinesiska transitpassagerare som hade idag (7.2.2020) ankommit med Sichuan Airlines från Chengdu via Helsingfors-Vanda flygplats till Köpenhamn konstaterades att inte ha coronaviruset.

- Vår personals och passagerares välfärd och hälsa är ytterst viktiga för Finavia. Därför gjorde vi en extra rengöring genast när vi fick ett besked från Köpenhamn flygplats att det finns en misstanke om coronavirus och att det gäller en passagerare som har resat genom vårt flygplats, säger biträdande direktör Heini Noronen-Juhola från Finavia.

Noronen-Juhola fortsätter att Finavia omedelbart har kontaktat THL att få mera anvisningar. I Finland ansvarar den nationella hälsovårdsmyndigheten för eventuella åtgärder som tas i bruk på flygplatser.

Mer information om hur man har förberett sig på coronavirus på Finavias flygplatser.

Kl. 17.30: Koronaviruset konstaterades negativ.

Kl. 13.10: Passageraren var på ett flyg av Sichuan Airlines från Chengdu via Helsingfors-Vanda till Köpenhamn. Planet landade på Helsingfors-Vanda flygplats vid femtiden och fortsatt till Köpenhamn vid sjutiden finsk tid. 

Kl. 12.40: Finavia går igenom eventuella rutter via vilka transitpassageraren kan ha passerat på Helsingfors-Vanda och vidtar rengöringsåtgärder i dessa lokaler.