Hoppa över navigering

Caféerna, loungerna och restaurangerna på Helsingfors-Vanda följer de striktare coronarestriktionerna

Article published
29.12.2021 kl 13:59
Archived
Tyttö selaa kännykkää kahvilassa.
Resa
Tjänsterna på Helsingfors-Vanda flygplats är öppna i enlighet med de restaurangrestriktioner som trädde i kraft den 28 december 2021.

Alla caféer, restauranger, barer och lounger på Helsingfors-Vanda flygplats följer de av regeringen beordrade restaurangrestriktionerna. Med restriktionerna eftersträvar man att begränsa spridningen av coronapandemin.

I restaurangerna och loungerna slutar utskänkningstiden enligt restaurangrestriktionerna kl. 17.00 och de stänger senast kl. 18.00. Enligt de ikraftvarande restriktionerna ska barerna stängas senast kl. 18.00.

Du kan få reda på öppettiderna för restaurangerna och tjänsterna från flygplatsens tjänstesidor. På grund av restriktionerna kan det även förekomma förändringar i antalet kundplatser.

Snacks från ankomsthallen och kioskerna

Efter kl. 18 håller en WHSmith-kiosk öppet på avgångsområdet (vid utgång 29), varifrån man får drickor och smått tilltugg. Richie's Gourmet Hot Dogs, Café Tori, Nordic Kitchen och Upper Crust säljer take away-portioner.

Alepa, Subway och två R-kiosker i Terminal 2:s nya ankomsthall betjänar passagerare och alla som har ärende till flygplatsen även på kvällarna efter kl. 18. Subway säljer take away-portioner mot uppvisning av coronapasset.

Kom ihåg att kolla reglerna angående vätskor, om du tar mellanmål med dig. Du kan ta förpackade mackor, burriton, hamburgare och sallader med färdigt portionerade såser genom säkerhetskontrollen till avgångsområdet. Om salladssåsen är separat, packa den med vätskorna.

Vi rekommenderar att du tar med dig en tom vattenflaska, ifall du reser via Helsingfors-Vanda sent på kvällen. Det finns gott om ställen på Helsingfors-Vanda, där du kan fylla i vattenflaskan. Man kan även få hett vatten från en del av vattenautomaterna på non-Schengen-området.

Förbered dig till att uppvisa coronapasset i caféerna, loungerna och restaurangerna på Helsingfors-Vanda.

Butiker och restauranger på Helsingfors-Vanda

Flygresor under coronapandemin

Uppdaterad 12.1.2022: Restauranger och barer stänger kl. 18.00