Hoppa över navigering

Våra favoriter på Helsingfors-Vanda flygplats – goda smörgåsar

Article published
18.08.2021 kl 12:10
Matkustajat kahvilassa
Människor & Luftfart
Helsingfors-Vanda flygplats har ett stort antal kaféer och restauranger som serverar goda smörgåsar och frallor eller semlor på finlandssvenska. Vi har tagit reda på vad passagerarna köper i kaféerna Upper Crust, Tapio Café och Cafe Tori samt vad personalen rekommenderar till smörgåsarna.

Läcker baguette med kyckling och bacon, Upper Crust, Schengenområdet, gate 19

Favoritbrödet i Upper Crust är en baguette med kyckling och bacon, sallad, tomater, kycklingmajonnäs och rökt bacon.

– Baguetten med kyckling och bacon hör varje vecka till våra tre populäraste baguetter bland passagerarna, säger Milla från Upper Crust.

Milla rekommenderar en kopp varmt kaffe till baguetten. I närheten av kaféet finns det också en lekplats för barn där det finns trevligt tidsfördriv för barnen innan de går ombord på planet.

Upper Crust

Klassisk räksmörgås, Tapio Café, Schengenområdet, gate 24

Den goda räksmörgåsen består förutom av färsk sallad och gurka även av en fyllig majonnäs och räkor kryddade med citron och svartpeppar.

Tack vare Tapio Cafés utbud av läckerheter kan du lätt fira resans början innan du går ombord på flygplanet.

Tapio Cafe tuotteita

Café Toris stående favorit, baguett med ost och skinka, Schengenområdet, gate 26

Hos Cafe Tori berättar man att passagerarna föredrar den klassiska baguetten med ost och skinka. Till den väljs ofta olika förfriskningar, såsom läskedrycker.

– Försäljningen av andra baguetter varierar från säsong till säsong, men baguetten med ost och skinka har alltid varit en favorit bland passagerarna, säger Janni från Cafe Tori.

Cafe Tori Products

När du sitter i Cafe Tori kan du slappna av före resan och se de flygplan som parkerats på uppställningsplattan. Om du så vill kan du också behändigt ta med dig portionerna i en separat take-away-påse.

Många restauranger, kaféer och butiker betjänar passagerarna på Helsingfors-Vanda flygplats

Öppettiderna för restauranger, caféer, butiker och andra tjänster på Helsingfors-Vanda flygplats finns i Finavias meddelande, som uppdateras aktivt. Mer information om tjänsterna finns också i den restaurang- och butiksspecifika tjänstebeskrivningen på Finavias webbplats.

Många kaféer och butiker har bra take-away-möjligheter och ett brett utbud av färdigt förpackade produkter.