Hoppa över navigering

Kittilä flygplats tilldelades utmärkelsen Årets flygplats 2021

Pressmeddelande
Article published
05.10.2022 kl 09:33
Jani Jolkkonen ja Jonna Pietilä palkinnonjakotilaisuudessa
Företag
Flygplatsbolaget Finavia har valt Kittilä flygplats till årets flygplats 2021. Kundnöjdheten på Kittilä flygplats, som nyligen har förnyats, har legat kvar på en hög nivå även under de livligaste turistsäsongerna.

– Jag gratulerar Kittilä flygplats till utmärkelsen Årets flygplats. Hela personalen på flygplatsen har arbetat långsiktigt och systematiskt för att förbättra kundnöjdheten och har aktivt hjälpt till att utveckla verksamheten. Jag vill tacka alla för deras engagemang och för att de arbetat för samma mål, säger Jani Jolkkonen, Finavias flyplatsnätverkschef.

Enligt honom kännetecknas Kittilä flygplats av mycket fluktuerande passagerar- och flygvolymer beroende på säsongen. Man måste kunna planera verksamheten över en längre tid och samtidigt kunna reagera på olika situationer, till exempel under jul- och skidsäsongerna.

– Jag är mycket nöjd med utmärkelsen som Kittilä flygplats fått. Vår flygplats har en aktiv arbetsgemenskap och en god laganda över organisatoriska gränser. Särskilt förberedelserna inför och genomförandet av julsäsongen är ett bra exempel på samarbete och ett bevis på vår expertis och vårt kunnande, säger Jonna Pietilä, Finavias chef för Kittilä flygplats.

Under åren 2014–2020 har Finavia investerat cirka 100 miljoner euro i flygplatserna i Lappland. På Kittilä flygplats har Finavia byggt ut lokalerna, utvecklat tjänsterna och ökat kapaciteten. Bland annat lokalerna och tjänsterna för bagagehantering, incheckning och passkontroll förbättrades ytterligare. Dessutom byggdes två nya rullbanor och nya uppställningsplatser för flygplan.

Läs mer

Kittiläs förnyade flygplats lockar till Västra Lappland

Finavias investeringsprogram på Lapplands flygplatser