Ohita navigaatio

Uudet vesipisteet, ravintolat ja 1 500 neliötä lisätilaa – Uudistunut Kittilän lentoasema kutsuu Länsi-Lappiin

Artikkeli julkaistu
15.01.2019 klo 09:00
Kittilän lentokentän moderni puinen istuinalue.
Vastuullisuus Matkustus
Perusteellisesti remontoitu Kittilän lentoasema toivottaa entistä enemmän matkailijoita tervetulleeksi tunturien kupeeseen. Kittilän lentoaseman päällikkö Kimmo Liukkonen kertoo kentän uudistumisesta ja läntisen Lapin vetovoimasta.

Hiihtolomalaiset, revontulituristit ja muut matkailijat pääsevät matkustamaan Länsi-Lappiin nyt entistä sujuvammin, kun Kittilän lentoasema avattiin uudelleen laajennustöiden jälkeen. Uudistukset lisäävät kentän viihtyisyyttä ja palvelutarjontaa.

Lentoaseman päällikkö Kimmo Liukkonen kertoo, että uudistunut Kittilän lentoasema tarjoaa matkustajille entistä sujuvamman palvelukokemuksen.

– Matkustajakokemus muuttui remontin myötä monella tavalla sujuvammaksi. Uusimme opasteet ja aikataulunäytöt, toimme vesipisteitä juomapullojen täyttöön ja rakensimme lasten leikkipaikan. Meillä on myös kaksi uutta ravintolaa, joissa matkustaja voi nauttia vaikkapa poro-ramenkeittoa.

Olennaista uudistuksessa on Liukkosen mukaan kuitenkin lisätila, joka antaa väljyyttä. Kittilässä odotellaan usein lennolle lähtöä useitakin tunteja, ja ennen remonttia terminaali oli usein hieman ahdas. Nyt tilaa on lähteville matkustajille reippaasti enemmän: tarkalleen 1500 neliömetriä. Lisäksi valmistumassa on 600 neliömetriä lisätilaa saapuvien matkustajien passintarkastusta varten.

Parannuksia on tehty myös kiitotielle. Asemalle on rakennettu uusi lyhyt rullaustie, joka luo toisen pääsyn kiitotielle ja mahdollistaa lisää joustoa liikenteen suhteen. Lisäksi lentokoneiden pysäytyspaikkoja on lisätty: ennen niitä oli virallisesti 6, nyt 12.

Muonio hiljaisuutta etsivien suosikkikohde

Lumi ja pohjoisen luonto on edelleen ykkössyitä matkata Länsi-Lappiin. Vaikka ilmastonmuutos onkin lyhentänyt lumista kautta myös Pohjois-Suomessa. Liukkosen mukaan paikalliset palveluntarjoajat panostavat koko ajan lumettoman kauden matkailuun: esimerkiksi maastopyöräily on kasvattamassa suosiotaan.

– Kesä on silti edelleen paljon talvea hiljaisempi. Joulukuun kiireisin tunti vastaa melkeinpä koko kesäkuun matkustajamäärä, Liukkonen hymähtää.

Toisaalta kaikki pohjoiseen lentävät eivät etsi niinkään tekemistä, vaan rauhaa ja hiljaisuutta. Kimmo Liukkosen mukaan etenkin Alankomaista Kittilään lennetään juuri hiljentymään luonnon parissa.

Pallaksen vaikuttava tunturialue on etenkin luontomatkailijoiden suosiossa ja myös Muoniosta mitattu maailman puhtain hengitysilma on matkailuvaltti. Toisaalta Ylläkseltä ja Leviltä löytyy hyvää majoituskapasiteetti, isoja hiihtokeskuksia ja laaja ohjelmatarjonta muun muassa lapsiperheille.

Kittilän loistava sijainti tunturien kupeessa takaa lentoaseman kehityksen jatkossakin.

– Swiss aloittaa 22. joulukuuta reitin Genevestä meille, eli kasvu Keski-Euroopan osalta näyttäisi jatkuvan. Lappi kiinnostaa matkailijoita entistä enemmän.

Lue lisää Lapin lentoasemien investointiohjelmasta.