Hoppa över navigering

Nyxair, Karhuaero, Transaviabaltika och Amapola Flyg flyttar till terminal i början av maj

Article published
25.04.2022 kl 09:51
Kaksi ihmistä kävelee poispäin kuvasta lentoaseman aulassa
Resa
Flygbolagen Nyxair, Karhuaero, Transaviabaltika och Amapola Flyg flyttar från terminal 1 till den nya utbyggnaden av Helsingfors-Vandas terminal i början av maj.

Passagerare samt deras ledsagare och mottagare ombeds notera att incheckning och säkerhetskontroller för Nyxairs, Karhuaeros och Transaviabaltikas flyg samt inlämningen av bagage och ankomsten från flyg kommer att ske via terminal 2 från och med den 1 maj. Amapola Flgy flyttar i den 2 maj.

Du kan kontrollera terminaluppgifterna samt avgångs- och ankomsttiderna för ditt flyg på vår webbplats.

Flygbolagens flytt till den nya utbyggnaden är en del av en förändring där Helsingfors-Vanda övergår till en verksamhetsmodell med en enda terminal. Terminal 1 och terminal 2 blir historia, och alla flyg avgår och anländer via den nya utbyggnaden från och med den 21 juni 2022.

Tidigare i april har redan flygbolagen DAT, Easyjet och Vueling samt Jet Time och Sunclass flyttat från terminal 1 till den nya utbyggnaden.

De övriga flygbolagen i terminal 1 kommer att flytta till de nya avgångs- och ankomsthallarna från och med den 1 juni. Mer information om förändringarna kommer inom kort.

För mer information om terminalbytet och den nya säkerhetskontrollen, se vårt pressmeddelande.

Uppdaterad: 27 april: Också Amapola Fly flyttar till den nya utbyggnaden av Helsingfors-Vandas terminal i början av maj.