Hoppa över navigering

På Helsingfors-Vanda firades Norwegians 20 miljonte passagerare i Finland

Article published
15.09.2022 kl 12:57
Norwegian's 20th million passenger Maria Eilola
På Helsingfors-Vanda firades torsdagen den 15 september 2022 Norwegians 20-årsjubileum och att bolaget haft ett betydande antal passagerare. Under 12 år har Norwegian betjänat 20 miljoner passagerare i Finland.

Flygbolaget Norwegian inledde sin verksamhet i Finland för 12 år sedan genom att börja flyga från Helsingfors till Stockholm och Oslo. Under åren har Norwegian utökat sitt linjenät både från Helsingfors-Vanda och Finavias nätverksflygplatser. Från Helsingfors-Vanda har Norwegian för närvarande direktflyg till 20 destinationer.

Jubileumsdagen firades vid gaten för flyget mellan Helsingfors och Oslo, där Norwegian belönade sin 20 miljonte passagerare, Maria Eilola, med ett presentkort.

Det känns fint att få delta i firandet av Norwegians historia i Finland! Norwegian har flugit från Helsingfors-Vanda flygplats till världen i 12 år och jag är särskilt glad över vårt goda samarbete, säger Ulla Lettijeff, Finavias chef på Helsingfors-Vanda flygplats.

– Den finska marknaden är en viktig del av Norwegians nordiska strategi. I år har vi åter öppnat vår bas på Helsingfors-Vanda och anställt cirka 150 kollegor i Finland. Vårt mål är att fortsätta vara en stark operatör i Finland och att erbjuda direktflyg till populära städer och stränder runt om i Europa till passagerare som reser från Finland, säger Geir Karlsen, koncernchef för Norwegian.

Norwegians VD Geir Karlsen och Ulla Lettijeff, Finavias chef på Helsingfors-Vanda flygplats talade på evenemanget.

Under festligheterna vid avgångsgaten serverades passagerarna kaffe och cupcakes.

Destinationer