Hoppa över navigering

Åk på sommarlov från Helsingfors-Vanda! Kom till flygplatsen i tid 16.-18.6

Article published
14.06.2023 kl 13:43
Archived
Matkustajat terminaalissa lähdössä matkalle
Resa
Åker du på sommarlov från Helsingfors-Vanda flygplats den 16.-18. juni? De mest livliga restiderna är mellan klockan 5 och 8 på morgonen och mellan klockan 14 och 18 på eftermiddagen.

Det är många flygpassagerare som åker på sommarlov från Helsingfors-Vanda flygplats från fredag till söndag 16–18.6. Särskilt på fredag den 16.6 och söndag den 18.6. kommer det att vara många avgående passagerare i terminalen.

Förbered dig för din resa redan hemma – beställ MyFlight

Visste du att du kan beställa information om ditt flyg och om restauranger och butiker nära din avgångsgate till din e-post? Bekanta dig med Finavias MyFlight-tjänst.

När du packar ditt bagage, kan du kontrollera Finavias packningsanvisningar för vad du kan packa i handbagage och vad som ska packas i lastrummet. Vid säkerhetskontrollen på Helsingfors-Vanda flygplats kan du lämna vätskor och elektronik i väskan.

Du kan också boka din parkering i förväg för att få det bästa priset på det parkeringsområde som du vill ha. Har du redan besökt parkeringshus P2, som har direkt hissförbindelse med terminalen, färgglada våningar och djurkaraktärer?

Njut av din favoritmat på flygplatsen

Helsingfors-Vanda har tiotals restauranger och kaféer där varje resenär hittar sin favorit.

Du kan också köpa färdkost för flyget från Alepa, R-Kiosken eller WHSmiths flygplatskiosker, som finns runt terminalen. Kioskerna säljer snacks för större och mindre hunger samt färskt kaffe för flyget.

Mer än tio nya restauranger och kaféer öppnar på Helsingfors-Vanda under sommaren. Till exempel har Kaffet Bakery just öppnat i ankomsthallen. Se listan över restaurangerna som öppnar under sommaren.

Se också

Helsingfors-Vanda lounger

Shopping på Helsingfors-Vanda