Hoppa över navigering

Fler än tio nya restauranger öppnar på Helsingfors-Vanda flygplats inför sommaren – se listan

Article published
30.05.2023 kl 08:20
Matkustajat istuvat ravintolassa.
Resa
Visste du att flera nya restauranger öppnar på Helsingfors-Vanda flygplats under sommaren?

Fler än tio nya restauranger och kaféer öppnar på Helsingfors-Vanda flygplats under sommaren. Kolla in listan om du ska åka på en resa!

 1. Asian Kitchen

Asian Kitchen är en asiatisk restaurang som under ett tak ger en upplevelse av de bästa och mest färgglada matstånden i Asien, utan att binda sig till någon viss matgenre. Det finns asiatiska rätter för alla smaker.

 1. Bastard Burgers

Bastard Burgers erbjuder New York-inspirerade street food-rätter tillagade av kvalitetsingredienser. I Bastard Burgers kan nästan hela menyn också beställas med vegetabiliska alternativ. Burgarna är uppkallade efter kända städer och platser: London, New York, Texas. Så bege dig till Bastard Burgers om du vill ha en saftig hamburgare före ditt flyg.

 1. Fafa’s

Fafa's är en finsk restaurang med fokus på vegetarisk mat som är särskilt känd för sina handgjorda välsmakande pitabröd och falafflar.

 1. Kaffet Bakery

Ett charmigt kafé som specialiserar sig på bageriprodukter – det är Kaffet Bakery! Kaféets produkter, såsom morots- och ostkakor, hantverksbröd och bullar, bakas i flygplatsens eget bageri. Kaféet ligger i ankomsthallen på Helsingfors-Vanda.

 1. Oak Barrel

Flygpassagerarnas favoritställe Oak Barrel pub växer ytterligare under sommaren. Fler platser kommer att läggas till på restaurangens terrassområde. I och med det nya köket kommer gästerna att kunna njuta av ett bredare utbud av mat. Traditionella pubrätter läggs till i menyn, från hamburgare till fish and chips.

 1. Pala Pizza Bar

Hemligheten med den läckra pizza som serveras av Pala Pizza Bar är degen. Den görs på plats av inhemskt mjöl och får vila i minst 48 timmar. Perfekt tomatsås och högklassiga pålägg kröner pizzaupplevelsen.

 1. Robert’s Coffee

Det finländska familjeföretaget Robert’s Coffees kafé har nästan 180 graders utsikt över landningsbanorna och uppställningsplattan på Helsingfors-Vanda. Kaféets läckra och högklassiga kaffe kan i fortsättningen avnjutas vid gate 26.

 1. Toastery Café & Bar

Det finländska kaféet och baren Toastery Café & Bar erbjuder utmärkt kaffe och snacks till ett överkomligt pris. Kaféets avslappnade stämning lockar passagerarna att njuta av lite snacks och drycker före flyget. På barsidan finns ett urval av viner, öl och cocktails. Toastery Café & Bar har öppet dygnet runt.

 1. Tori Kitchen & Café

Det finländska kaféet Tori Kitchen & Café erbjuder finländarnas favoritprodukter att ta med eller avnjuta på plats. I Toris frukostmeny ingår långkokt gröt gjord på inhemska ekologiska havreflingor, och till exempel de nygräddade torgmunkarna bakas och flottyrkokas i flygplatsens eget bageri.

 1. Relove

Relove är världens första second hand-butik på en flygplats och kombinerar ett kafé och en butik. Kaféet erbjuder ett mångsidigt frukost- och brunchurval, som också lämpar sig för vegetarianer, dygnet runt. Samtidigt kan du göra fynd i butiken för återvunna produkter.

 1. Subway

Favoritsmörgåsrestaurangen Subway är känd för sina smörgåsar, vars pålägg man får välja enligt egen smak. Subway öppnar sin andra restaurang vid gate 16, där den betjänar passagerare dygnet runt. Subway betjänar också i ankomsthallen på Helsingfors-Vanda flygplats, framför Luoto.

 1. Starbucks

Starbucks är känt för sitt världsberömda kaffe och öppnar sina dörrar i flygplatsens magnifika avgångshall. Du kan njuta av kvalitetskaffe och lite salt och sött på plats, eller ta produkterna med dig ombord.

Läs även

17 nya restauranger och butiker öppnas på Helsingfors-Vanda

Världens första second hand-konceptbutik på en flygplats öppnar på Helsingfors-Vanda