Hoppa över navigering

En ny restaurangvärld öppnas på Helsingfors-Vanda – Bastard Burgers, Fafa's, Asian Corner och Robert’s Coffee

Article published
14.03.2023 kl 07:59
Havainnekuva tulevasta ravintolamaailmasta, jossa näkyy terminaalia.
Resa
Finavia öppnar en ny restaurangvärld på Helsingfors-Vanda gateområde i samarbete med den ledande restaurangserviceproducenten Select Service Partner (SSP).

Restaurangvärlden, som består av sex olika restauranger, färdigställs på Helsingfors-Vanda flygplats i början av sommaren 2023.

- Under de senaste åren har vi investerat i utvecklingen av mat- och dryckesservicen på Helsingfors-Vanda. Vi ser fram emot att de nya restauranger öppnar på vår flygplats, säger Nora Immonen, Finavias affärschef på Helsingfors-Vanda flygplats.

Bland restaurangerna finns den svenska hamburgerkedjan Bastard Burgers, som i samarbete med SSP öppnar sin andra restaurang i Finland. Dessutom öppnar Fafa's, Robert' s Coffee, Pala Pizza Bar, Asian Corner och Tori Kitchen & Café.

- Vi tror att våra passagerare kommer att bli glada över restaurangvärldens mångsidiga utbud. Vårt mål är att öka utbudet av varm mat och lätt medtagbara produkter till ett överkomligt pris.

Restaurangvärlden drivs av SSP Finland, Finlands ledande restaurangföretag inom turism.

- SSP Finland specialiserar sig på att utveckla och driva olika typer av mat- och dryckeskoncept och varumärken i en hektisk turismmiljö. Vi förstår flygpassagerarnas olika behov, och det mångsidiga utbudet i den kommande restaurangvärlden kommer säkert att ha något som passar alla, säger Elena Heiska, VD för Select Service Partner Finland Oy.

Enligt Heiska har särskild uppmärksamhet ägnats åt servicehastighet och att kunna betjäna resenärer dygnet runt. Alla måltider kan också tas med på flyget.

Favoritköken har skräddarsytts för flygpassagerare

Förutom Fafa's, Bastard Burgers och Robert' s Coffee öppnar SSP tre restauranger och kaféer som är skräddarsydda för behoven hos passagerarna på Helsingfors-Vanda: Asian Corner, Pala Pizza Bar och Tori Kitchen & Café.

- Vår restaurang Asian Corner ger under ett tak en upplevelse av de bästa och mest färgglada matstånden i Asien, utan att binda oss till någon viss asiatisk matgenre. Hemligheten med pizzan som Piece of Pizza Bar bjuder på ligger i degen: den görs på plats av inhemskt mjöl och får vila i minst 48 timmar. Perfekt tomatsås och högklassiga pålägg kröner pizzaupplevelsen.

- På Tori Kitchen & Cafe har vi noggrant valt ut de bästa finländska favoriterna i enlighet med våra principer om att servera ärlig, ansvarsfull och handgjord mat. I Toris frukostmeny ingår långkokt gröt gjord på inhemska ekologiska havreflingor. Alla bakverk, inklusive Toris signaturprodukt, den nybakade munken, bakas och gräddas i vårt eget bageri på flygplatsen.

- Vi är mycket glada över våra nya restauranger och nya partnerskap. Vi ser fram emot att öppna våra nya restauranger i hjärtat av Helsingfors-Vanda flygplats, tillägger Heiska.

Läs även

Helsingfors-Vanda flygplats bygger en restaurangvärld på över 1 000 kvadratmeter